Kirjoittaja Aihe: Mielikuvia kartingista  (Luettu 14542 kertaa)

Alfred Kurki

  • Grade A
  • *****
  • Viestejä: 139
Mielikuvia kartingista
« : 22.01.2013 21:31 »
Mielikuvia kartingista

Olemme koittaneet kerätä ensi kesäksi sponsoreita. Voisimme saada hankittua vaikka uudet renkaat kuivalle ja sateelle. Ymmärrän hyvin, että nykyisen kansantalouden tilanteen ollessa mikä on, yritykset punnitsevat tarkasti mitä tuetaan ja mitä ei. Jotkut perusteet vain särähtävät korvaani.

Paikallinen K-kauppias kertoi Keskon kieltäneen autourheilun tukemisen. Perusteena , että autourheilu saastuttaa luontoa ja häiritsee luonnon rauhaa. Kesko pyrkii omalla toiminnallaan edistämään  kestävää kehitystä ja luonnon puhtautta.

Eli banaanit tulee varmaan Närpiöstä? Ja niiden kuljetus ei saastuta luontoa? Tonnikalat ovat itse halunneet tunkea itsensä 100g purkkeihin? Erikoisoluet kävelevät itse kauppaan irlannista?

Toisen omituisen perustelun sain suurehkolta yritykseltä jolla on tehtaat Raumalla ja Kokkolassa. He keskittyvät toiminnassaan meriteollisuuden laitteiden suunnitteluun, myyntiin ja valmistukseen.
He kertoivat tukevansa joukkuelajeja. "Olemme tietoisesti pysyneet kaukana autolajeista väärien mielleyhtymien takia." ( Tämä on suora lainaus sähköpostista).
Millaisen väärän mielleyhtymän yrityksen asiakkaat voivat saada, jos he tukevat 8- vuotiasta Karting kuskia? Tätä kommenttia en voi ymmärtää. Että he ovat kivoja?

Omana mielipiteenä jokainen harrastus mikä pitä nuoret pois kylien raitilta räkimistä katuun on hyvä asia. Eikä joukkulajit taida olla yhtään terveempiä, jos harrastusten tärkein tehtävä olisi kasvattaa kunnollisia nuoria, jotka osaavat kunnioittaa toisia ja kasvattaa omaatuntoa. 

Team Laine

  • Administrator
  • Kilpailutapahtumien johtaja
  • *****
  • Viestejä: 101156
    • Team Laine verkkokauppa
  • Kotirata: Kangasala
  • Moottorimerkki: VM Motor
  • Runkomerkki: MS Kart
Vs: Mielikuvia kartingista
« Vastaus #1 : 22.01.2013 21:55 »
Nämä vastaukset ovat samoja kuskin iästä riippumatta. Eli jokin taho on tehnyt periaatepäätöksen, johon vedotaan aina kysyjästä riippumatta. Tosin jos K. Räikkönen olisi sanonut että pistetäänkö K-kaupan mainokset kypärään muutamalla tonnilla, niin noi periaatteet olisivat vaan yhtäkkiä muuttua.

Eli kyllä se tänä päivänä menee kovasti ylempien päätöksillä eteenpäin, vaikka aika turhaa tuollainen selittely on. Mielestäni voi sanoa että kyllä, lähdemme mukaan tai sitten että ei kiitos, emme lähde mukaan. Eikä siitä kysyjänkään pidä ottaa itseensä silloin. Sen jälkeen parannetaan markkinointimateriaalia ja mennään ensi vuonna uudestaan. ;)
-- Marko Laine --
-- Team Laine --
shop.teamlaine.fi

Meiltä löydät tarvitsemasi kaikkiin karting-luokkiin aina babykartista Superkarttiin saakka. Kaikki nämä maahantuomamme MS Kartin valikoimissa

MKR

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 1643
Vs: Mielikuvia kartingista
« Vastaus #2 : 22.01.2013 22:26 »

Sponsoreita hakiessa pitää muistaa että kyseessä on kahden kauppa. Tuettavalle summalle pitää saada vastinetta. Sponsoroijan liiketoimintaa tuetaan joko osallistumalla sponsoroijan omiin asiakastilaisuuksiin kiinnostuksen kohteena (esim messustandille magneetiks kaluston kanssa) tai esim ajattamalla kartilla sponsoroijan tavarantoimittajia/asiakkaita jotta sponsoroija saa tehtyä hyviä sopimuksia.
Karting saa valitettavasti niin vähän näkyvyyttä mediassa, ettei yksittäisen kartin kylkeen lätkästy mainostarra ketään lämmitä.

Ennenkuin singahdatte mahdollisten sponsoreiden puheille miettikää / ottakaa selvää ensin missä voisitte auttaa/edistää sponsoroijan liiketoimintaa. Kun teillä on esittää hyöty, niin päätös maksaa siitä on askelta pidemmällä.

Räikkösen Kimi, Häkkisen Mika, Seliö, jne komeilevat sponsoreiden mainoksissa ja patsastelevat niiden tärkeimmissä asiakastilaisuuksissa replica F1:sen vieressä edistämässä sopimusneuvotteluja. (Mainoskuvista ei sitten kannata haaveillä ennenkuin nimi on riittävästi mediassa)
Homman Pitää Olla Hauskaa

olpe78

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 725
Vs: Mielikuvia kartingista
« Vastaus #3 : 25.01.2013 14:48 »
Otsikko "Mielikuvia kartingista". Erittäin tärkeitä ja oikeita vinkkejä ja huomioita edellisissä kommenteissa.

Mielestäni Alfredin pointti ja tärkein huomioitava asia on jo tossa otsikossa.

Todella harva ymmärtää lajiamme. Silloin, kun me ihmiset ei ymmärretä jotain asiaa tai ei tiedetä mitään, niin turvaudutaan eri tiedonlähteisiin, jos haluamme saada siitä jotain/lisää tietoa. GOOGLE se totuuden lähde  ;)

Lyökääpä siihen GOOGLEEN Karting tai Karting keskustelu. Jospa se etsiä ajautuukin suomi24 Karting-sivuille.....o ouuu Ei taida mielikuvat saada mitään positiivista tukea  :(
Varmasti näiden suoli24 sivujen Futis tai Lätkä-sivuilta löytyy samat negatiiviset jutut, mutta niistä lajeista tunnetaan perinteiden takia myös positiiviset asiat. Vaikka ihan samat positiiviset asiat on kartingissa. Perheen yhdessä oloa, matkoja, epäonnistumisia, onnistumisia, kavereiden kanssa leikkimistä, isien leikkimistä kisapaikoilla matkoilla ;) ymym.

Tärkeää olisi saada kartingia mediaan. Lasten kartingleireiltä kuvamatskua urheiluruutuun, joka SM-kilpailu urheiluruutuun, ymym. Todella paljon tähän liittyvää toimintaa voisi toivoa ennenkaikkea siltä taholta jolle maksamme lisenssimme.

Tsemppiä kaikille sponssirahaa ruinaaville(nololtahan se tuntuu)! Ehkä vielä pieni vinkki: Ei sitä sponssia tarvitse välttämättä niiltä jättiläisiltä kysyä. Ehkä paikallisen kukkakauppiaan kaukainen sukulainen tunsi Häkkisen ja tämän takia tämä kukkakauppias haluaa sponssata 150€;lla tulevaisuuden maailmanmestaria ;)
Paikalliset pienyrittäjät ja kotikontujeni vanhat tutut takaavat mun tämänkin vuoden aikuisharrastamisen.

Nysse

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 223
Vs: Mielikuvia kartingista
« Vastaus #4 : 25.01.2013 18:13 »
Moi,

mielestäni sponsorointi on nykyaikana kokonaan väärä ilmaisu. Oikea olisi yhteistyösopimus. Periaatteessa on aivan sama, jos pyytää yritystä/ henkilöä hankkimaan sarjan renkaita, kuin pyytäisi suoraan 180 euron lahjoitusta, käteisenä.

Pitäisi järjestää tilaisuus, jossa rahan antaja saa rahalleen vastinetta. Esimerkiksi ajotapahtuma sisähallissa, ulkoradalla, tai kokonaan toisessa lajissa urheilutapahtuma. Voi järjestää grillijuhlat tai muun iltatilaisuuden, jossa tukijat tapaavat toisiaan. Tällöin myös yrityksen on helppo ostaa lippuja vaikka koko henkilökunnalleen, eikä työllistää kirjanpito-osastoa keksimään, kuuluvatko rengassarjat yrityksen autoihin vai mainoskuluihin.

Esimerkiksi Kotkan FK:lla on hieno systeemi, kerhon lisenssikuskit saavat radan vuokra-autot kerran vuodessa käyttöönsä yhteistyötapahtumaan. Varmasti myös esim Kurrelta voi pyytää tarjouksen vuokra-autoista tällaista tapahtumaa varten, sen jälkeen sauna ja evästä, niin ei yhtään tunnu enää kerjäämiseltä. Eikä tarvitse yritysten keksiä tarinoita moottoriurheilun haitoista, ei tule tarroja eikä kangasmerkkejä näkyviin.

SeppoS

  • Grade B
  • ****
  • Viestejä: 123
    • http://www.nixuracingteam.net
Vs: Mielikuvia kartingista
« Vastaus #5 : 05.03.2013 14:26 »
Moikka.

Tuo yhteistyökumppani on aivan oikea termi. Yhteistyökumppani haluaa myydä tuotteitaan ja palveluitaan.
Kuinka kartingtiimi siinä voi auttaa?

Ollaan jääty tiimiemme kera puuhastelemaan yksinämme, kun verkko ja ennankaikkea yhteisöllisyys tarjoaa valtavan mahdollisuuden.

Mietipä, jos voisit tarjota yhteistyökumppanille
- 100-150 linkkiä eri kartingkilpailijoiden sivustoon
- 100-150 Facebook -tykkäystä eli tykkääjien seinillä päivityksiä, potentiaalisesti kymmeniä tuhansia "näkeviä" silmiä (paitsi ollaan kaikki kartingihmiset on toistensa kavereita).

Tuo tarkoittaisi, että esim. minä lisäisin Alfred Kurjen yhteiskumppanin linkin tiimimme Linkit-sivulle, Alfred tekisi vastaavasti meidän yhteistyökumppaneitten linkeille. Ja samalla lailla kaikki, jotka sitoutuisivat mukaan.
Yrittäjäisät tietysti ilmoittaisivat myös omat yrityksensä sivut.

Mitä yhteistyökumppanit saisivat?
HAKUKONETULOKSISSA NOUSUA

- Google arvostaa linkkejä sivustoon, mitä enemmän sen parempi. "Ristiinlinkityksen" kautta nousua hakukoneen hakutuloksissa.
Hakukoneessa sijoittuminen on yritykselle erittäin tärkeää, KOLME ensimmäistä hakutulosta ns. orgaanisissa hakutuloksissa (jotka ei ole ostettu AdWord:llä) vie 70 % klikkauksista.
Vaikka arvokkampia tuotteita (kuten maalämpöpumppu) tuskin ostetaan verkosta, TIETOA haetaan sieltä paljon ennen ostopäätöstä.

- jos yhteistyökumppanin sivusto tarjoaa myös Facebook Tykkää-mahdollisuuden, yhteistyökumppaniin sivustoon linkkien määrä moninkertaistuu (ja hakukonenäkyvyys nousee entisestään). Jaa linkki -pyyntö lisää yhteistyökumppanin "näkeviä silmiä" rutkasti.
Rekisteröityneitä Facebook-käyttäjiä on Suomessa yli miljoona.

- samalla myös kartingtiimien näkyvyys hakukonetuloksissa nousee

Erityisesti kuluttajatuotteita myyvät yritykset olisivat varmasti kiinnostuneita, ei se paikallinen  kylä K-kauppias, kaikkihan tietää, että hän on siellä.
Jokainen kuluttajatuotteita myyvä yritys ostaa jo nyt Googlelta AdWords-mainontaa (eli niitä jotka näkyvät orgaanisten hakutulosten yläpuolella ja oikeassa reunassa).
Tälläisen ristiinlinkitetyn linkitysyhteisön johdosta yhteistyökumppanin sivu sijoittuu korkealle orgaanisissa hakutuloksissa (joista kolme ensimmäistä vie 70 % klikkauksista, loput jakaantuu loppujen ensimmäisten kymmenen ja jonkun verran AdWord -linkkien kesken).

Isossa maailmassa tälläistä yhteisöllistä suositelua tapahtuu jo.


Toteutus voisi olla, vaikka tämän sivuston ylläpitäjä loisi osion, jossa olisi
- sitoutuneet tiimit luettelona (ja klikattava linkki tiimin yhteistyökumppani-linkki -sivulle): Näyttää epäileville

- lista yhteistyökumppaneista (ja yrittäjäisien yrityssivuista)
Yhteistyökumppanista kerrottaisiin nimi, linkki, sekä lyhyt kuvaus toiminnasta. Ja tieto kenen yhteistyökumpani.

Vapaamatkustajia ei mukaan. Jos joku ei vaikka kuukautta nopeammalla tahdilla päivittäisi toisten yhteistyökumppaneita ja ei muistutuksesta huolimatta toimisi, eikun tuon vapaamatkustajan linkit pois (sen vuoksi tieto kenen yhteystyökumppani). Verkossa kun tuo likes reaaliaikaisuus on ehdottomuus. Vapaamatkustajalle yhteistyökumppanien linkkien poistuminen voisi tulla kalliiksi...


Googlen hakukoneoptimoinnista voi lukea Googlen aloitusoppaasta
http://static.googleusercontent.com/external_content/untrusted_dlcp/www.google.fi/en/fi/intl/fi/webmasters/docs/search-engine-optimization-starter-guide-fi.pdf
Kohdasta Verkkosivuston mainostaminen oikealla tavalla löytyy kohta : Sivustosi maineen kasvattaminen sivustoosi johtavien linkkien määrää lisäämällä
(tässä tapauksessa siis yhteistyökumppaniemme sivuistoihin)
On siellä varoitus keinotekoisista linkeitä, eli läheltä liippaa...


Mitä pidätte ajatuksesta? Kommentteja? Löytyisikö halukkaita mukaan?


P.S. Minä testailen yhteisömarkkinoinnin toimimista tässä
http://www.kartingforum.fi/forum/index.php/topic,12677.0.html

P.S.S. Pelottava ajatus on, että jokamiesluokassa on tuhansia kilpailijoita. Siellä tuollainen yhteisömarkkinointi tarjoaisi valtavan mahdollisuuden.


ramise

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 227
Vs: Mielikuvia kartingista
« Vastaus #6 : 05.03.2013 21:35 »
Kuulostaa järkevältä... Mukana...

Meitillä on joitakin tukijoita, jotka varmasti arvostaisivat tuota lisäarvoa ja olisi taas hieman vähemmän vaikeaa myydä tätä pakettia tulevalla kaudella.

Meillä on myös teamillä pienet sivut www.owlmotorsport.com, jonne noita linkkejä voisi laittaa (saa muuten käydä painamassa tykkää nappia tuolla etusivulla)... ja jos joltakin sivut puuttuu niin teen pilkkahintaan tiimin lukuun ;)

http://www.facebook.com/pages/Owl-Motorsport/145199545633868... tykkäänappi löytyy tuoltakin.

« Viimeksi muokattu: 05.03.2013 22:19 kirjoittanut ramise »

ÄsLaihomäki

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 607
    • ÄssäLaihomäki
  • Moottorimerkki: Rotax Max
Vs: Mielikuvia kartingista
« Vastaus #7 : 03.05.2013 18:34 »
...juu kyllä RedBullkin panostaa "kartingiin", mutta
tuo ei taida paljon oikeasti täällä ruohonjuuritasolla kartingia harastavia auttaa

viihdettä ja Kyllösen Matti pitää olla mukana
http://www.redbull.com/cs/Satellite/fi_FI/Red-Bull-Kart-Fight/001243329179915

tuo lause taitaa rajata tämän palstan porukat aika tarkasti tuosta sirkuksesta:
ote säännöistä:
"Kuljettajan minimipituus on oltava 150 cm, eikä hänellä ole saanut olla kansallisen ja/tai kansainvälisen liiton myöntämää autourheilulisenssiä viimeiseen viiteen vuoteen."
Aktiivikuskit ainakin rajattu hyvin yksiselitteisesti pois ja jotain keskusteluahan täällä aiemmin jo olikin aiheesta tässä otsikossa.
http://www.kartingforum.fi/forum/index.php/topic,12947.0.html
^Tietoa 3% Varikkohuhuja 14% Harhaanjohtamista 83%

vtuonone

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 392
    • Youtube kanava
Vs: Mielikuvia kartingista
« Vastaus #8 : 03.05.2013 23:06 »
Kyllähän tuonne varmasti joku vanha vetomies eksyy jostain päin maailmaa, joka ei ole mitään ajellut virallisesti vuosiin.


 

Team Laine Verkkokauppa