Kirjoittaja Aihe: AKK Driver Academy uuteen kauteen uusituin kokoonpanoin  (Luettu 4940 kertaa)

Team Laine

  • Administrator
  • Kilpailutapahtumien johtaja
  • *****
  • Viestejä: 101156
    • Team Laine verkkokauppa
  • Kotirata: Kangasala
  • Moottorimerkki: VM Motor
  • Runkomerkki: MS Kart
Driver Academy Rally

Driver Academy valmennusjärjestelmän tavoitteena on kokonaisvaltaisesti valmistaa kuljettajia urapolun tuleviin haasteisiin. Rallin valmennusjärjestelmän uudistuksen myötä Driver Academyn rallivalmennus muuttui totaalisesti. Järjestelmä jakautuu tasoryhmiin, jotka sisältävät entisen aluevalmennustoiminnan, kartturivalmennuksen ja huippuvalmennusryhmän. Järjestelmän tasoilla eteneminen edellyttää sitoutumista ryhmän toimintaan, jatkuvaa kehitystä lajitaitojen sekä fyysisten että henkisten ominaisuuksien puolella. Kun tuen määrä kasvaa tasoilla ylöspäin siirryttäessä, on kuljettajalla itsellään hyvä mahdollisuus vaikuttaa asiaan oman tekemisensä kautta.

Valmennusfilosofia kiteytyy taidon kehittämiseen harjoittelun kautta. Tämä edellyttää resurssien ja tavoitteiden mukaista kalustovalintaa, joka mahdollistaa 1500-2000 harjoituskilometriä vuosittain kisakilometrien lisäksi. Ohjelmoidun laji- ja fysiikkaharjoittelun myötä kuljettajille rakennetaan perustaa urheilijaksi kasvamiselle, jota tämän päivän rallimaailma huipulla edellyttää.

Uusia kuljettajia haki valmennukseen kaikkiaan yksitoista kappaletta ja uusia kartturivalmennettavia viisi, joiden joukosta valinnat Driver Academy Rally valmennusjärjestelmään tehtiin kilpailutuloksien, valintatestien ja haastatteluiden perusteella. Hakukriteerit ja ohjeet kaudelle 2015 julkaistaan tulevan kevään aikana liiton nettisivuilla ja jäsenjulkaisuissa.

Rata-ajo, karting, rallicross ja crosskart

Nopeuspuolella, johon kuuluvat lajeina karting, rata-ajo ja rallicross, on jo vuosien ajan ollut käytäntönä valintaleirit joihin lupaavat nuoret ehdokkaat kutsutaan valmentajien tarkkailun pohjalta. Tänä vuonna valintaleiri järjestettiin marraskuun alkupuolella Vierumäellä.

Yhdeksän nykyisen valmennusryhmäläisen lisäksi valintaleirille oli tällä kertaa kutsuttu kuusi uutta ja innokasta kokelasta. Kutsutut kokelaat ovat tehneet kesän ajosuorituksillaan vaikutuksen valmentajiin, ja itse ajotaito ja -potentiaalin kehittäminen on se tärkein yksittäinen tekijä jota valmennuksessa pyritään tukemaan.

Valmennusryhmän toiminnan painopiste on nuorissa (13-16v) kartingkuljettajissa jotka ovat urapolullaan siirtymässä tai siirtynyt kansainvälisiin kilpailuihin. Tulevalle kaudelle tasoryhmiä tulee olemaan käytännössä kaksi, eli päähuomion leirityksessä saavat nuoret kuljettajat, sekä AKK Driver Academy Pro -ryhmä johon tullaan valitsemaan muutama jo urallaan hieman korkeammalla tasolla oleva urheilija joille pystytään tarjoamaan enemmän kohdennettua ja henkilökohtaista tukea räätälöitynä tarpeen mukaan. Pro ryhmän urheilijat toimivat myös niin sanotusti mentoreina nuoremmille ryhmäläisille.

AKK DRIVER ACADEMY KULJETTAJAT 2014

RALLI

Driver Academy A-Team
Henri Kolsi - Antti Linnaketo


Driver Academy Rookies
Jari Huttunen
Tuomas Levänen
Juuso Nordgren
Teemu Suninen
Joonas Tokee

Driver Academy Co-Driver Coaching
Ari Koponen
Enni Mälkönen

NOPEUSLAJIT

Pro-ryhmä
Joni Wiman (rallicross)

Driver Academy -ryhmä
Tuomas Haapalainen (karting)
Niko Kari (karting)
Simo Laaksonen (karting)
Joonas Lappalainen (rata)
Kalle Markkanen (crosskart)
Juuso-Matti Pajuranta (rata)
Juuso Puhakka (karting)
Timi Tolvanen (karting)
Paavo Tonteri (karting)
-- Marko Laine --
-- Team Laine --
shop.teamlaine.fi

Meiltä löydät tarvitsemasi kaikkiin karting-luokkiin aina babykartista Superkarttiin saakka. Kaikki nämä maahantuomamme MS Kartin valikoimissa


 

Team Laine Verkkokauppa