Kirjoittaja Aihe: R120 kaasutin vaivaa  (Luettu 5142 kertaa)

Valtte

  • Grade B
  • ****
  • Viestejä: 85
R120 kaasutin vaivaa
« : 16.08.2015 13:41 »
Raksuun iski työläs kaasutinvaiva. Kaasari on pesty, kalvot ja neula vaihdettu ja yläpaine säädetty n 0,8 bariin.

Vaivana on, että täydellä kaasulla ei ota kierroksia. Veto loppuu n 9000 tietämille eikä kaasun asento (1/4-täysi) juuri vaikuta asiaan. Kone välillä hieman pätkii tuolloin, mikä mun logiikalla viitannee liian vahäiseen bensan saantiin.

Olisiko vinkkejä vian hakuun? Ainoa paikka, mikä on ajatuksella puhdistamatta on pääsuuttimelta lähtevät pienet kanavat. Miten takaiskuventtiili-suutin yhdistelmän saa irti (ao linkin kuvassa osa 15)? Pitäisikö nipattomalla säätökalvolla neulaventtiilin keinuvipu säätää korkeammalle?

http://www.wind-drifter.com/technical/wg8walbro.php

Ps toisellla kaasuttimella ko kone toimii ihan ok.

T. Kalle

Tero

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 299
Vs: R120 kaasutin vaivaa
« Vastaus #1 : 16.08.2015 17:46 »
- Aukeaako kaasuläppä varmasti kokonaan auki tai että eihän se aukea liikaa? Tilanteen voi tarkistaa kurkkaamalla kaasarin kurkusta sisään ja painaa polkimen pohjaan....

- Onhan neula Walbron orkkis neula, joissain tarvikesarjoissa on liian pitkät neulat eikä ne aukea kunnolla?

- Keinuvivun korkeudella voi säätää jonnin verran bensan saantia suuremmaksi (nostamalla vipua ylemmäksi), mutta pääsuutin kuitenkin rajoittaa saannin maksimimäärää täydellä kaasulla. Vivun korkeus pitää olla dramaattisesti pielessä että se pilaisi koneen kulun. Edit: tietenkin vääntämällä vipua alemmas, kaasarin saa laihemmalle koska kalvo aukaisee neulaa vähemmän.



Vivun pitäisi olla about 0,5-1,0mm tota kaasarin pohjan pintaa korkeammalla.

- Takaiskuventtiili-suutin yhdistelmä lähtee irti pätkimällä sen sisään kaasarin kurkkuun, mutta se voi kyllä hajota osiin sinne sisälle huonolla tuurilla ja pilata kaasarin. Testaa suutin mun toisessa triidissä kertomalla tavalla....
« Viimeksi muokattu: 16.08.2015 17:58 kirjoittanut Tero »


 

Team Laine Verkkokauppa