Kirjoittaja Aihe: Finnish Touring Cars Cup - Uusi tyylikäs ja kustannustehokas ratasarja!  (Luettu 38986 kertaa)

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
Finnish Touring Cars Cup on uusi tyylikäs ja kustannustehokas V1600 Sports Cup ratasarja, joka ajetaan Porsche GT3 Challenge -sarjan oheisluokkana yksipäiväisenä kilpailuna. Tarkoituksena on luoda matalan kynnyksen autourheilusarja, jonka kuitenkin tarjoaa kilpailijoille ammattimaiset puitteet. Toivomme myös, että sarjaan osallistuvat kuljettajat ovat mukana sarjan kehittämistyössä nyt ja tulevan kauden aikana. Sarjaan osallistuvan kuljettajan ei tarvitse hankkia uutta Rata-SM kisoihin vaadittavaa V1600-auton passia. Hyväksymme alkuperäisten passien mukaiset autot, jos ne täyttävät AKK:n V1600-luokan säännöt. Kilpailutoiminnassa ja tiedotuksessa tukeudumme Porsche GT3 Challenge -sarjaan.

Olemme avanneet ennakkoilmoittautumisen alla olevan linkin kautta. Jos olet kiinnostunut osallistumaan sarjaan niin klikkaa alla olevaa linkkiä ja ilmoittaudu. Ilmoittautumien ei sido sinua mihinkään, vaan teemme sen perusteella päätöksen sarjan osakilpailujen järjestämisestä vuonna 2016. Varsinaiset sitovat ilmoittautumiset tehdään keväällä 2016 sarjan sääntöjen julkaisun jälkeen. Yhteydenpito ilmoittautumisen jälkeen tapahtuu sähköpostitse.

https://docs.google.com/forms/d/1wk58q1FsP5zeJ3-ZiOfu3PPuBM5ep1nlTctACgRrE7g/viewform?usp=send_form

Jos sinulla on ehdotuksia sarjan kehittämiseksi esimerkiksi käytettävistä renkaista, niin lähetä meille sähköpostia osoitteeseen ftccv1600@gmail.com. Samaan osoitteeseen voit myös kertoa ongelmista yllä mainitun linkin käyttämisestä. Huomioitko myös, että olemme vastaanottaneet ilmoituksen vasta kun saat automaattisen vastauksen lähetettyäsi ennakkoilmoittautumisen.

Jos sinulla on vuokrattavana V1600 autoja sarjaamme, niin laita siitäkin meille sähköpostia yllä mainittuun osoitteeseen. Avaamme sarjalle omat netti ja some-sivut ja ne on linkitetty Porsche GT3 Challenge -sarjan vastaavien sivujen kanssa. Laitamme sinne kuvallisten kuljettajaesittelyiden lisäksi tiedot henkilöistä, jotka voivat vuokrata kuljettajille autoja sarjaan tai yksittäisiin osakilpailuihin.
Sarjassa ajamme vähintään 4 osakilpailua ja jokaisessa niissä on 2 kilpailulähtöä. Pärnun osakilpailu on vielä epävarma, mutta osallistujien niin halutessa pyrimme järjestämään osakilpailun myös siellä. Osakilpailujen päivänmäärät ovat seuraavat:

-   28.5 Ahvenisto Race Circuit, Hämeenlinna, Finland
-   18.6 Botniaring, Jurva, Finland
-   (2.7 auto24ring, Pärnu, Estonia)
-   16.7 Botniaring, Jurva, Finland
-   27.8 Alastaro Circuit, Porche Festival, Loimaa, Finland

Sarjan virallinen julkaisu on tehty eilen perjantaina 4.12 julkaistussa Vauhdin Maailmassa. Olemme jo saaneet joitain ennakkoilmoittautumisia ennen varsinaista ennakkoilmoittautumisen aloitusta. Kiitos niistä.

Sarjan ilmoittautumismaksut ja kilpailukohtaiset maksut tiedotetaan tammikuun loppuun mennessä. Sarja on kansallinen sarja ja tavoitteenamme on saada mukaan mm. uusia nuoria kuljettajia karting-sarjoista ja harrastajia muista luokista. Tämän vuoksi pyrimme pitämään kulut kohtuullisina sarjassa.

Porsche Junior Program kuljettajan -valintaprosessi muuttuu tänä vuonna. Kuljettajat eivät hae ohjelmaan itse, vaan heidät kutsutaan valintatilaisuuteen. Nuorille kuljettajille ei liene huono vaihtoehto esittää osaamistaan valitsijoiden silmien alla osakilpailuissamme. Kansainväliset Porsche- sarjat avaavat mahdollisuuden V1600 Sports Cup -luokan kuljettajille osallistua vaikka F1-kilpailujen yhteydessä ajettavaan Porsche Super Cupiin. Tänä vuonna kyseisessä sarjassa on vieraillut entinen V1600 Cup-mestari Aku Pellinen.

Tervetuloa kehittämään kanssamme uutta ja näyttävää kustannustehokasta rata-sarjaa vuonna 2016!

FTCC-sarjatyöryhmä
« Viimeksi muokattu: 06.12.2015 18:24 kirjoittanut FTCC-Sarjatyöryhmä »

MKR

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 1643
Omasta mielestäni FTCC-työryhmä on nyt hieman väärällä foorumilla. Pääsääntöisesti niin Karting kuin muutkin lajit pyrkivät hankkimaan uus-harrastajakantaa Autourheilun puolelle lajin ulkopuolelta eikä toisista luokista. Autourheilun sisällä kuljettajat kyllä jo osaavat hakeutua itselleen ja lompakolleen sopivaan lajiin koska rakkaan harrastuksemme avautuessa ja kuljettajan kehittyessä luontainen kiinnostus koko lajin kirjoon herää.

Niimpä tässä vastapallona mainostankin että jos/kun V1600 (tai vaikka Porsche GT3) alkaa tuntua tylsältä ja nuhapumpulta, niin Kartingin puolelta löytyy luokkia joissa kiihtyvyydet ja kilpailun intensiivisyys ovat aivan toiselta planeetalta, puhumattakaan radalla vietetystä ajomääristä kilpailun aikana. Tähän ei edes tarvita kuin TAG-luokan auto tai jos ranteet kestää niin KZ2 kalusto. Ensi vuonna Kartingin SM-Sarja on kiinnostavampi kuin koskaan uusilla OK-moottoreilla ja kuten on nähty niin tie on viennyt Kartingista F1:siin kaikilla nykyisin F1:sarjaa kiertäviltä kuskeilta: Niin kotimaisilta kuin ulkomaisilta.
Ja tämä kaikki pikkurahalla ilman mekaanikko-armadaa tai peräkärryä kummempaa kuljetuskalustoa! Kilpa-kalusto on helppo nostaa vaikka seinälle säilöön ja huollettavissa itse perustyökaluin.

:D

Toivotan kuitenkin FTCC-Työryhmälle menestystä hyvän sarjan kehittämiseksi. Kaikkia luokkia tarvitaan, koska me yhdessä muodostamme monipuolisen Autourheilu-lajikirjon. Tehdään sitä yhteistyössä!
Homman Pitää Olla Hauskaa

vaari

  • Grade C
  • ***
  • Viestejä: 62
Muuten ihan hyvä huomio, mutta arvio kartingin halpuudesta matkalla maailman huipulle F1:iin tai muualle petti pahasti. Kotimaassa karting on vielä jotenkin kohtuuhintaista, mutta maailmalla ei. Realismia on, että kansainvälinen EM, MM tai muu merkittävä kisaviikonloppu maksaa yli 10.000,- € ja siihen treenit päälle. Johtopäätelmä: kotimaan kartingista voi kukkaron mukaan jatkaa mihin vain, mutta ero isojen ja pienempien autojen välillä ei ole niin merkittävä kuin luullaan.

MKR

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 1643
Ei pettänyt koska vertasin iso auto vs Karting. Vastaava viikonloppu esim GT3 kalustolla Monzassa tai Kartilla Gardalla. -> Jo pekästäään kisakaluston raahaamisen (käytännössä rekalla) ja tiimin lennättämisen+majoittamisen kustannuksella (n.4-5hlöä?) tekee pakettiautolla (kuski+mokatsu) Karting kalustolla reissun Gardalle.  ;D

EM, MM tai muu merkittävän kilpailun kisaviikonloppu esim Porsche GT3 luokassa taitaa olla ~30-40k€ luokkaa? (mahtaako riittää?)

Toki eroa on iso auto vs Karting se että isojen autojen puolella on sponsseja helpompi löytää joka tasoittaa tilannetta.
Homman Pitää Olla Hauskaa

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
FTCC-tiedote 23.12.2015
« Vastaus #4 : 23.12.2015 20:19 »
FTCC-tiedote 23.12.2015


FTCC yhteistyöhön Vauhdin Maailman kanssa. Janicol-Racingiltä palkinnot osakilpailuihin.

Vuonna 2016 PRCF (Porsche Racing Club Finland) järjestämän Porsche GT3 Cup Challenge -sarjan yhteydessä ajettava FTCC (Finnish Touring Cars Cup) tulee kattamaan nyt neljä eri luokkaa: V1600 Sports Cup, Porsche Sports Cup, Time Trial, sekä Seat Ibitza SC Trophyn (mukaan vuonna 2017). Sarjan uusi ilme julkaistaan heti joulun jälkeen. Sarjassa ajetaan neljä osakilpailua Suomessa. Pärnun osakilpailun järjestäminen on tällä hetkellä vielä auki, mutta jos kuljettajat sitä haluavat ja järjestäjien aikatauluihin se sopii niin sarjan viides osakilpailu ajetaan Virossa.

GT3 Challenge laajentaa yhteistyön Vauhdin Maailman kanssa kattamaan myös FTCC-sarjan. Vauhdin Maailma on jatkossa myös FTCC-sarjan mediayhteistyökumppani sarjan omien netti- ja some-sivujen ohessa. Myös sarjan osallistumismaksuun kuuluu ilmainen Vauhdin Maailman vuositilaus.

FTCC-sarjan tiedottaminen tapahtuu yhteistyössä GT3 Challengen kanssa. Kilpailujen tiedotteet lähetetään keskitetysti sadoille lehtimiehille ja yhteistyökumppaneille heti kilpailutapahtumien aikana ja tapahtuman jälkeen. Keväällä Vauhdin Maailman liitteenä jaetaan kausijulkaisu, joka on saatavilla myös kilpailupaikkakunnilla. Lisäksi jokaisena kilpailuviikonloppuna tehdään alueellinen julkaisu jaettavaksi kilpailupaikkakunnalla ja sen lähiympäristöön. Kauden päätteeksi FTCC-sarja saa myös omat sivut tyylikkäässä kovakantisessa GT3 Cup Challengen ?vuosijulkaisussa. Sillä on mukava näin joulun aikaan ilahduttaa ystäviä ja tukijoita!

Janicol Racing (www.janicolracing.fi) on luvannut arvokkaat lahjakorttipalkinnot jokaiseen V1600 Sports Cupin lähtöön (2 /osakilpailu).

Koska sarjaan on tullut hyvin ennakkoilmoittautumisia, niin huomioithan, että ennakkoon ilmoittautuneilla on etuoikeus osallistua sarjaan, jos joudumme rajoittamaan osallistujien määrää. Ilmoittautuneet voivat myös osallistua sarjan kehittämiseen kanssamme. Alla vielä linkki uudestaan ennakkoilmoittautumiseen.

https://docs.google.com/forms/d/1wk58q1FsP5zeJ3-ZiOfu3PPuBM5ep1nlTctACgRrE7g/viewform?usp=send_form

Sarjan osallistumismaksu ja kilpailukohtaiset maksut julkaistaan tammikuun puolen välin jälkeen, mutta jo nyt voimme kertoa, että ne ovat erittäin kohtuulliset.


Hyvää Joulua kaikille!

MKR

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 1643

Aika aneemista verrattuna Kartingin SM-Sarjaan:
http://www.kartingsm.fi/content/fi/36/20340/Karting%20SM%202016%20palkinnot.html

Lisäksi tuollaisella GT3 autolla kisaaminen on kuin Prisman kassajonossa ostoskärryä luotsaisi verrattuna edes TAG-harrasteluokan karttiin, puhumattakaan että rahaa palaa valtavasti enemmän.  ;D

Mukavaa Joulua kaikille!
 ;)
Homman Pitää Olla Hauskaa

isukki

  • Grade C
  • ***
  • Viestejä: 51
  • Kotirata: Hyvinkää
  • Moottorimerkki: Tm
  • Runkomerkki: Tulossa

Aika aneemista verrattuna Kartingin SM-Sarjaan:
http://www.kartingsm.fi/content/fi/36/20340/Karting%20SM%202016%20palkinnot.html

Lisäksi tuollaisella GT3 autolla kisaaminen on kuin Prisman kassajonossa ostoskärryä luotsaisi verrattuna edes TAG-harrasteluokan karttiin, puhumattakaan että rahaa palaa valtavasti enemmän.  ;D

Mukavaa Joulua kaikille!
 ;)

MKR, mä en halua nyt mitenkään kettuilla tai muuta.. mutta.. Eikös kavereilla ole kuitenkin ihan hyvä tarkoitus ja eikai noita sarjoja voi liikaa olla (tai voi tietenkin, mutta kyllä tää kai on ihan piristävä tulokas)? Hyvä jos kavereilla riittää intoa ja halua.

Itseäni luokka ei kiinnosta koska ei ole ajankohtainen minulle, mutta kyllä mä mielelläni kavereiden konseptiin tutustuin. En halua ketään puolustella tai syytellä, mutta halusin vain sanoa sen että ei se turha leukojenlouskuttaminen tuo juurikaan asiasisältöä enempää ketjuun.

On totta että tää on kartingforum ja jäseniä tulisi etsiä myös lajinulkopuolelta, en kuitenkaan usko että kyseinen konsepti olisi suoraan viemässä meiltä lajin harrastajia pois. Toki näin voi tapahtua mutta siinä kohden harrastaja joka vaihtaa lajia olisi sen varmasti tehnyt sen muutenkin tai mahdollisesti jopa lopettanut koko autourheilun.

Näin leikkimielinen kevennys nyt lopuksi: Ne ketkä ei mahdu karttiin niin valitsee koppiauton :D ;) 

Kiitos, anteeksi ja hyvää uuttavuotta!
« Viimeksi muokattu: 28.12.2015 09:57 kirjoittanut isukki »

tripla j racing

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 343
mukavaa seurata kahden eri, asiaansa intohimoisesti suhtautuvan harrastajan, perusteluja oman lajinsa paremmuudesta...tai ainakin oman lajinsa parhaista puolista ;)
lisää keskustelua vaan, kaikki harrastajat lajista riippumatta, auttavat asiaamme näkymään ja lisäävät vaikutusmahdollisuuksia... :)
pari sekuntia liikaa...:D

MKR

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 1643
Heips,

Kokeilkaapa kirjoitella vaikka Ralli-, Jokkis- tai Pienoisautoilu foorumeille kutsuja esim Fossiili-, Rotax tai TAG sarjaan. :D
Veikkaan ihan samanlaista vastaanottoa.
Toki Suomi on vapaa maa ja meillä kaikilla on mielipiteemme, niin minulla kuin hänelläkin. Kuten aiemmin mainitsinkin niin toivon todella että FTC saa homman pyörimään ja että siitä löytyisi piristysruiske näivettyvään Rata-Autoiluun Suomessa. Samalla lailla toivon että rankasti hiipuva Karting lajimme löytäisi mahdollisimman moni uusi harrastaja. Harrastajamäärien hiipuminen johtaa väkisinkin siihen että jäljelle jääville kustannukset nousevat niin kaluston kuin harrastepaikkojenkin hintapaineiden noustessa esiin.

Kun itse v2009 totesin että TAG alkaa olemaan tylsää ja ehkä hieman fyysisesti rankkaakin luille ja nivelille, niin ihan omatoimisesti keksin käydä lukemassa Legends luokan autoista juttua netistä ja tämän jälkeen testaamassa sellaista Ahvenistolla. :) Hieno laite, mutta liian pitkä rata...

:)
Mukavaa ja menestyksellistä vuotta 2016 kaikille!!
Homman Pitää Olla Hauskaa

maxiv

  • Grade A
  • *****
  • Viestejä: 181
  • Kotirata: Lavinto
  • Runkomerkki: Energy
En ihan suoralta kädeltä tyrmäisi tätä vääräksi foorumiksi... Vois ainakin kuvitella että moni koppiautokuski on aloittanut autourheilun kartilla? Eli sikäli täällä saattaa hyvinkin pyöriä potentiaalista "mainoksen uhria"... ;)
- MarkoV

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
FTCC V1600 Sports Cup-tiedote 25.1.2015
« Vastaus #10 : 25.01.2016 10:48 »
FTCC-sarjajuna jatkaa kulkuaan. Ennakkoon on ilmoittautunut osallistujia jo yli 10 ja sarjavalmistelut ovat käynnissä. Nimiä emme ole julkaisseet, koska kyse on vasta ennakkoilmoittautumisesta.

Olemme myös Porsche Racing Club Finland ry:n (PRCF) kanssa sopineet, että FTCC-sarjassa ajetaan V1600 Sports Cupin lisäksi PRCF Sports Cup ja PRCF Time Trial -sarjat. Lisäksi näytösluokkana ja mahdollisesti kaudelle 2017 mukaan FTCC-sarjaan tulevana Seat Ibiza SC Trophy -sarja, joka esittäytyy tulevalla kaudella FTCC:n osakilpailuissa. Kilpailuissa on siten vain kaksi sarjaa: Porsche GT3 Cup Challenge ja FTCC. Molempia hallinnoi PRCF.

Tällä kaudella ajamme 4 tiivistä lauantai-päivän tapahtumaa kotimaassa. Kilpailupäivät ja paikat ovat:

28.5         Ahvenisto Race Circuit, Hämeenlinna

18.6         Botniaring, Jurva

16.7         Botniaring, Jurva

27.8         Porsche Festivaali, Alastaro Circuit


Pyrimme avaamaan FTCC-sarjan ilmoittautumisen Kitissä noin viikon sisällä.

Nyt se alkaa, ole ajoissa mukana!


  • FTCC/V1600 Sports Cup –työryhmä

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
FTCC V1600 Sports Cup tilannepäivitys
« Vastaus #11 : 08.02.2016 22:54 »
Hei!

Pyrimme saamaan ilmoittautumisen auki FTCC V1600 Sports Cup -sarjaan vielä tällä viikolla. Pahoittelumme, että asian käsittely on meistä riippumattomista syistä kestänyt AKK:ssa jo yli 2 viikkoa.
Ensi perjantaina ilmestyvässä Vauhdin Maailmassa jatkamme sarjamme markkinointia näkyvästi.

Terveisin,
FTCC V1600 Sports Cup sarjatyöryhmä

Moilanen

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 13
Jos yksikin kartingin lopettava/lopettanut löytää tuon FTCC-sarjan tuon yo. kirjoittelun pohjalta niin hyvä. Kyllähän pitkässä juoksussa karting toimii nousuluokkana isompipyöräisiin. Tuskin siitä yksikään inhimoinen kartingharrastaja huolissaan tarvitsee olla.
- Early bird might catch the worm but it's the second mouse that gets the cheese...

MKR

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 1643
Ja Karting toimii myös nousuluokkana rauhallisista isompipyöräisistä äkäisempiin Kartteihin. Asioilla on aina monta näkökohtaa.  :)
Homman Pitää Olla Hauskaa

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
FTCC-TIEDOTE
16.02.2016

Porsche Racing Club Finland (PRCF) järjestämän Porsche GT3 Cup Challenge -sarjan lisäksi kaudella 2016 ajetaan uusi Finnish Touring Cars Cup (FTCC) -ratasarja. Sarjassa kilpaillaan neljässä eri luokassa: V1600 Sports Cup, PRCF Sports Cup,  PRCF  Time Trial. Kaudelle 2017 mukaan tulee Seat Ibiza SC Trophy –sarja, joka  esittäytyy yleisölle tämän vuoden osakilpailuissa. Osakilpailujen kilpailulähdöt ajetaan lauantaisin iltapäivällä.
Sarjassa ajettava V1600 Sports Cup on matalan kynnyksen autourheilusarja, jonka kuitenkin tarjoaa kilpailijoille ammattimaiset puitteet. Sarjaan hyväksytään kaikki V1600-luokan passin omaavat autot ja kuljettajan vähimmäisikä on 15 vuotta. Kilpailutoiminnassa ja tiedotuksessa tukeudumme Porsche GT3 Challenge – sarjaan.

Sarjassa ajetaan 4 osakilpailua ja jokaisessa niissä 2 kilpailulähtöä. Osakilpailujen päivänmäärät ovat seuraavat:

·        28.5        Ahvenisto, Hämeenlinna

·        18.6        Botniaring, Jurva

·        16.7        Botniaring, Jurva

·        27.8        Alastaro, Porsche Festival, Loimaa


Vuosittain Porsche GT3 Cup Challenge -sarjaan valitaan ajamaan yksi nuori kuljettaja Relaa Racing – tiimin Porschella. Nuorille kuljettajille FTCC V1600 Sports Cup on loistava vaihtoehto esittää osaamistaan Porsche Junior Program –ohjelman valitsijoille.,Kansainväliset Porsche- sarjat tarjoavat mahdollisuuden nyt V1600–luokassa kilpaileville  kuljettajille osallistua myöhemmin kansainvälisiin kilpailuihin aina  F1-kilpailujen yhteydessä ajettavaa Porsche Super Cupia myöten.

Ilmoittautuminen sarjaan on nyt avattu kansallisen lajiliiton AKK Motorsport ry:n  KITI-järjestelmässä.

Sarjaan voi ilmoittautua heti, mutta sarjan ilmoittautumismaksu 350 euroa on maksettava viimeistään 30. maaliskuuta. Tämän jälkeen sarjaan voi myös osallistua maksamalla korotetun 400 euron suuruisen sarjamaksun. Kilpailukohtainen maksu on 250 euroa, joka sisältää perjantain harjoitusmaksun. Lisätietoja ja säännöt ovat luettavissa KITI-järjestelmässä.
Sarjan markkinointi on jatkunut 12.2 ilmestyneessä Vauhdin Maailmassa, joka on myös sarjamme virallinen yhteistyökumppani. Olemme myös mukana pääsiäisenä 25-28.3 Helsingin Messukeskuksessa järjestävässä FHRA American Car Show / Motorsport 2016 -messuilla.
Sarjan rengasmerkki valitaan 3 eri vaihtoehdosta. Näistä tulemme valitsemaan kustannustehokkaimman vaihtoehdon sarjassa käytettäväksi renkaaksi. Rengastoimittajan ja hinnan julkaisemme lähiaikoina saatuamme neuvottelut päätökseen.

Sarjaan ilmoittautuneet kuljettajat voivat osallistua seuraaviin tapahtumiin

9.4 Sarjan sisäinen tiedotustilaisuus osallistujille, Hotelli Petäys Resort, Hämeenlinna, jossa myös kuljettajien valokuvaus julkaisuja varten.

5.5 Sarjan yhteinen testi ja promootiotilaisuus Alastaron moottoriradalla.

1.10 Palkintogaala, Tampere.       


Nyt se alkaa, ilmoittaudu ajoissa ja varmistat näkyvyytesi sarjamme markkinoinnissa.
Tervetuloa kehittämään kanssamme uutta suomalaista rata-sarjaa!


Terveisin,

FTCC/V1600 Sports Cup –sarjatyöryhmä

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
Hei!

V1600 Sports Cup rengasmerkki & -malli on nyt valittu!
Rengasmerkki kaudelle 2016 FTCC V1600 Sports Cup –sarjaan on Toyo R888R –rengas. Renkaan hinta on 115 euroa kappale sarjaan osallistuville kuljettajille. Renkaat hankitaan keskitetysti ja tarkempi ohjeistus sekä toimittaja ilmoitetaan viikolla 10 tai 11.

Terveisin,
FTCC/V1600 Sports Cup -sarjatyöryhmä

ratti1

  • Grade C
  • ***
  • Viestejä: 58
Hienoa kun tulee kilpaileva sarja Rata SM:lle.
Laskin nopeasti kauden budjetin kumpaankin sarjaan. Sisältää 10 rengasta ja ilmoittautumismaksut.
Rata SM:ssä 4700€ (tästä puuttuu vielä perjantain ratamaksut) ja FTCC-SARJA 2500€ (tämä sisältää perjantain) .
Nyt ei tarvitsisi kuin hankkia kuin auto niin voitaisiin pojan kanssa osallistua ratakisoihin.

Terveisin Jouni Mäkelä

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
FTCC V1600 Sports Cupissa rengasarvonnat kaudella 2016
« Vastaus #17 : 29.02.2016 20:06 »
FTCC arpoo kaksi kappaletta Toyo R888R kisarengasta kaikkien sarjaan 30.3 mennessä ilmoittautuneiden kesken. Viimeistään tulevana sunnuntaina 6.3 ilmoittautuneet saavat arvontaan kaksi arpalipuketta, kun taas myöhemmin sarjaan ilmoittautuneet tulevat saamaan vain yhden arpalipukkeen. Arvonta suoritetaan sarjaan osallistuvien kuljettajien tapaamisessa Hämeenlinnassa lauantaina 9.4.

Tämän jälkeen kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa arvotaan kaksi rengasta sarjaan osallistuneiden ja lauantaina vähintään yhteen kisalähtöön osallistuneiden kuljettajien kesken. Aiemmassa arvonnassa renkaat voittanut kuljettaja ei voi osallistua arvontaan uudelleen.

Huomioikaa, että osallistumismaksu (350 euroa) on maksettava vasta 30.3 mennessä. Tämän jälkeen ilmoittautumismaksu on 400 euroa ja kuljettaja ei voi osallistua ensimmäiseen rengasarvontaan.

Muistakaa myös muut etumme sarjaan osallistuville kuljettajille. Janicol Racing (www.janicolracing.fi) on luvannut arvokkaat lahjakorttipalkinnot jokaiseen lähtöön (2 lähtöä /osakilpailu). Vauhdin Maailman vuosikerta sisältyy osallistumismaksuun ilmoittautumista seuraavasta numerosta alkaen.

Olemme myös mukana pääsiäisenä 25-28.3 Helsingin Messukeskuksessa järjestävässä FHRA American Car Show / Motorsport 2016 –messuilla markkinoimassa tapahtumaamme näyttävällä osastolla. 

Ensimmäiseen lähtöön on aikaa enää 88 päivää. Ilmoittaudu ajoissa mukaan ja varmistat näkyvyytesi sarjamme markkinoinnissa!


Terveisin,
FTCC V1600 Sports Cup -sarjatyöryhmä

Seuraa FTCC -sarjaa sosialisessa mediassa!

Facebook : Finnish Touring Cars Cup - www.facebook.com/finnishtouringcarscup

Instagram : @finnishtouringcarscup - www.instagram.com/finnishtouringcarscup

Tunnistaudu ja tägää itsesi sosialisessa mediassa hashtagilla #ftcc2016


 

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
FTCC V1600 Sports Cup ja Porsche Junior Program ovat sopineet, että V1600 Sports Cupin voittaja on yksi niistä kolmesta finalistista, joista valitaan haastattelujen ja testien pohjalta vuoden 2017 Porsche Junior Program –kuljettaja. Tänä vuonna Junior Program -kuljettajana ajaa kokkolalainen Emil Westman, jonka aikaisempiin saavutuksiin lukeutuu muun muassa V1600:sten SM-sarjan voitto viime kaudelta.

Jo neljättä vuotta toimivan ohjelman tarkoituksena on tukea nuorten, alle 26-vuotiaiden lahjakkaiden suomalaiskuljettajien autourheilu-uraa. Ohjelma perustuu Porsche GT3 Cup Challengen, Relaa Racingin ja AKK-Motorsport ry:n myöntämään stipendiin, jolla Porsche Junior Programin kuljettaja saa käyttönsä Relaa Racingin kolmosluokan Porschen sekä huolto- ja muut tiimipalvelut koko kaudelle.

FTCC-sarjan (Finnish Touring Cars Cup) yksi perustajista, Osmo Kytönen, on mielissään finalistien valintaprosessista, sillä olihan sarjan perustamisen yhtenä ajatuksena toimia matalan kynnyksen sarjana. Näin ollen FTCC:stä voi ponnistaa muihin autourheilusarjoihin kotimaassa tai ulkomailla aina Formula 1 –kisojen yhteydessä ajettavaan Porsche Mobil 1 Super Cupiin saakka.

Muutenkin FTCC:n syntyhistoria liittyy Kytösen mukaan nuoriin ja harrastamiseen.

– Huomasin aikoinaan poikani ajoharrastusta tiiviisti seuratessani, että V1600-luokan autoille ei järjestetä kansallisia kisoja lainkaan Suomessa. SM-sarja toki oli jo silloinkin olemassa, mutta mielestäni kustannukset eivät ole siinä järkevät uraansa aloittelevalle nuorukaiselle. Enemminkin pitäisi panostaa siihen, että nuoret saavat kilometrejä alle ja kokemusta auton säätämisestä. Siitä se ajatus sitten lähti, AKK:n nuorisovaliokunnan monivuotinen puheenjohtaja Kytönen avaa sarjan taustoja.

– Vuoden 2015 lopulla päätimme yhdistää voimamme Porsche Racing Club Finlandin kanssa, jonka jälkeen aloitimme sarjan ennakkoilmoittautumisen, jotta näkisimme herättäisikö sarja tarpeeksi kiinnostusta. Ilmoittautumisia tuli yllättävän paljon, joten päätimme perustaa sarjan virallisesti, Kytönen lisää.

Kytösen mukaan sarja panostaa erityisesti kuljettajaystävällisyyteen, mikä heijastunee suoraan upeina kilpailuina myös katsomoihin.

–  Tavoitteenamme on luoda yksipäiväinen kustannustehokas, tyylikäs ratasarja nuorille ja harrastajille. Kuljettajat ovat asiakkaitamme ja katsojille pyrimme tarjoamaan viihdyttävän elämyksen autourheilun parissa. Sarjassa noudatetaan AKK:n vuoden 2016 teknisiä sääntöjä ja autoilla tulee olla voimassa oleva AKKn myöntämä passi. Autoja ei kuitenkaan vaadita uudelleen passitettavaksi, Kytönen toteaa.

FTCC-sarja on esillä American Car Show:ssa pääsiäisenä 25.-28.3. ja tyylikkäältä 200 neliön osastolta löydät viiden auton voimin niin Porsche GT3 Cup –sarjan kuin FTCC-sarjan eri luokat. Lämpimästi tervetuloa messuosastollemme!

Kauden 2016 ensimmäiseen lähtöön Ahvenistolla 28. päivä toukokuuta on aikaa enää 73 päivää.


Teksti: Osmo Kytönen ja Sami Kolsi

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
FTCC Rengastoimittaja
« Vastaus #19 : 27.03.2016 15:06 »
FTCC V1600 Sports Cup -sarjan rengastoimittaja on valittu!

Rengastoimittajaksi kaudelle 2016 on FTCC V1600 Sports Cup valinnut suomalaisen verkkokaupan Ratarenkaat.com.
Ratarenkaat.com on suomalainen verkkokauppa. Yritys myy ja markkinoi pääsääntöisesti Toyo Proxes -tuoteperheen renkaita rata- ja katukäyttöön. Uutuutena valikoimassa on R888R E-hyväksytty semi-sliksi. “Toiminta-ajatuksenamme on tarjota suomalainen vaihtoehto asiakkaille, jotka ovat päätyneet aiemmin ostamaan renkaansa ulkomailta kotimaisten vaihtoehdon puuttuessa. Emme ole pelkkä verkkokauppa sillä autamme asiakkaitamme rengasvalinnassa ja pyrimme löytämään tarpeeseen soveltuvan renkaan”, mainitsee Jari Pietarinen. Ratarenkaat.com toimittaa renkaat nopeasti ja luotettavasti ympäri Suomen.


Terveisin,
FTCC V1600 Sports Cup -sarjatyöryhmä

Seuraa meitä somessa!
- Facebook: Finnish Touring Cars Cup
- Instagram: finnishtouringcarscup
- Itsensä voi tägätä sosialisessa mediassa hashtagilla #ftcc2016

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
Tiedote Esikatsastuksesta
« Vastaus #20 : 06.04.2016 14:43 »
Hei!

FTCC järjestää kaikille osallistujille pakollisen esikatsastuksen testipäivän yhteydessä 5.5 Alastaron Moottoriradalla. Katsastuksessa autojen tulee täyttää AKK:n vuoden 2016 tekniset säännöt ja autossa pitää olla voimassa oleva passi. Vuoden 2016 passitusta ei vaadita. Ne kuljettajat, jotka eivät pääse osallistumaan testipäivään sopivat sarjaorganisaation kanssa uuden ajankohdan katsastukselle.

Katsastuksesta annetaan kirjallinen raportti ja mahdolliset korjauskehoitukset on korjattava ensimmäiseen osakilpailuun mennessä. Tämän jälkeen FTCC:n osakilpailuissa kiertävä kilpailu- ja katsastusorganisaatio seuraavat osallistuvien autojen sääntöjenmukaisuutta tarkasti.

Terveisin,
FTCC-sarjatyöryhmä

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
Testi- & promootiotilaisuuden päivänmäärä
« Vastaus #21 : 26.04.2016 10:54 »
HUOMIO!

Ilmoitimme Facebook-sivuillamme FTCC -sarjan virallisen testipäivän ajankohdan. Tämä ajankohta oli väärä. OIKEA ajankohta on 5.5.2016! Tuona päivänä on siis mahdollista nähdä FTCC-sarja kuljettajineen ja autoineen Alastaron Moottoriradalla, Loimaalla! Tervetuloa!

Terveisin,
FTCC-sarjatyöryhmä

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
Hei!

Ensi torstain 5.5 promootio- & testitilaisuuden aikataulu on nyt julkaistu! Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi Alastaron Moottoriradalle keskustelemaan kanssamme sarjoistamme ja luokistamme!

10.00-10.15 Yhteinen tilaisuus ja ohjaajakokous/tiimit+kuljettajat
10.15-12.00 Rata-aikaa
12.00 Lehdistötilaisuus alkaa
12.00-12.15 Porsche GT3 Cup Challenge/ sarjan ja Junior Programin esittely
12.15-12.25 Kuljettajahaastatteluja/Porsche GT3 Cup
12.25-12.40 Finnish Touring Cars Cup esittely
12.40-12.50 Kuljettajahaastatteluja/FTCC
12.50-13.00 Kahvitauko
13.00- Sarjojen autot testaavat radalla, medialla mahdollisuus päästä kyytiin

Terveisin,
FTCC-sarjatyöryhmä

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
Ahveniston ilmoittautuminen auki
« Vastaus #23 : 11.05.2016 10:05 »
Hei!

Finnish Touring Cars Cup 2016 polkaistaan käyntiin 28.5 Ahvenistolla! Kilpailun virallinen ilmoittautuminen on avattu AKK:n KITI alustalla. Kilpailun löydät myös alla olevasta linkistä.

https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/CompetitionOpen.aspx?id=4307&edit=0

Myös sarjan ulkopuoliset kuljettajat pystyvät ilmoittautumaan kilpailuun. Muistakaa myös, että ilmoittautumismaksuun sisältyy perjantain harjoittelumaksu!

Terveisin,
FTCC-sarjatyöryhmä

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
Finnish Touring Cars Cup:n Web-TV on nyt virallisesti korkattu!
Käy katsastamassa uunituore koostevideo Ahveniston osakilpailun tunnelmista alla olevasta linkistä!

https://youtu.be/ceFmhQeFCA4
« Viimeksi muokattu: 04.06.2016 13:15 kirjoittanut FTCC-Sarjatyöryhmä »

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
Seuraa Finnish Touring Cars Cupia myös sosiaalisessa mediassa!

▶ Finnish Touring Cars Cup
www.facebook.com/finnishtouringcarscup
www.instagram.com/finnishtouringcarscup

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
Porsche GT3 Cup Finland & Finnish Touring Cars Cup -sarjojen koostevideo on nyt ulkona! Käykää tsekkaamassa menot ja meiningit toisen osakilpailun karkeloista!

https://www.youtube.com/watch?v=OhSALLVflio

FTCC-Sarjatyöryhmä

  • Yleinen
  • **
  • Viestejä: 18
Ympyrä sulkeutuu neljän päivän päästä kun FTCC-kuljettajat päästetään viimeisen kerran vapaaksi Alastaron finaalitapahtumassa ensi viikonloppuna! Porsche Festival-tapahtuman yhteydessä järjestettävä kilpailutapahtuma tulee tarjoilemaan komean kattauksen autourheilua kun radalla nähdään Porsche GT3 CUP:n & FTCC:n lisäksi myös ruotsin pääsarja STCC:n Clio Cup JTCC & Formula STCC Nordic!

Tervetuloa nauttimaan suomalaisesta & ruotsalaisesta autourheilusta Porsche Festivaaleille 27.8 Loimaan Alastarolle!




« Viimeksi muokattu: 23.08.2016 12:36 kirjoittanut FTCC-Sarjatyöryhmä »


 

Team Laine Verkkokauppa