Kartingkeskustelu > Aloittelijoiden kysymykset

Kartingia aloittelemassa Uudellamaalla

(1/3) > >>

SMK:
Täällä olisi kaksi aloittelijaa molemmat vähän yli 25v, joilla olisi pari kysymystä lajin aloittamisesta.
Olemme käyneet ajamassa vuokra-autoilla muutaman kuukauden ajan ja nyt ajatuksena hankkia omat kartit seuraavalle kaudelle. Pitkän lueskelun ja tutkiskelun tuloksena olemme päätyneet aluksi Raket 120 luokkaan, vaikka TAGilla (Rotax) haluaisimme myöhemmin ajaa, mutta lukemamme mukaan se on todennäköisesti liian voimakas aloittajalle.

Paljon olemme yrittäneet löytää tietoa Uudellamaalla järjestettävistä Raket 120 kisoista ja ylipäätään harrastajamäärästä, mutta tuntuu siltä, ettei täällä ainakaan ole keskusteltu aiheesta hirveästi nykyään enää. Onkohan niin, että Raket-aikuisharrastajien määrä on laskenut? Keimolalta ilmoitettiin, ettei kiinnostusta kisoihin ole ollut pitkään aikaan. Toki kisoihin ei ollakaan heti lähtemässä, mutta olisi kiva jossain vaiheessa kokeilla kisaamista Raketillakin ihan harrastajamielessä. Joitakin Fossiilikisoja kyllä järjestetään, mutta meidän yhteisikämme ei siihen taas riitä. Xon Cup näyttäisi olevan yksi harvoista tapahtumista suht. lähellä pääkaupunkiseutua.

Eli mikäköhän on tilanne Raketin osalta pääkaupunkiseudulla/Uudellamaalla? Rotax-harrastajia varmaankin enemmän?

U. Turhapuro:
Ei muuta kuin oman auton ostoon!

Molemmat on varmasti hyviä vaihtoehtoja eikä varmati siinä valinnassa ole oikeaa eikä väärää valintaa. Paljonko olette valmita laittamaan raha autoon? Onko minkäänlaista moottoriurheilu taustaa?

Jos on jonkinlaista moottoriurheilutaustaa, niin silloin unohtakaa R120. Silloin oikea auto on Rotax tai Iame X30. Toki näissä hyvä auto/moottoripaketti vaatii hieman enempi rahaa.

Auton lisäksi tarvitset luonnollisesti ajovarusteet ja hyvistä kylkiliiveistä ei kannata tinkiä. 

SMK:
Kiitokset vastauksesta!

Toisella meistä moottoripyörätaustaa on jonkin verran, täytyy vielä miettiä mihin lopulta päätyy. Tarkkaa budjettia ei ole vielä tiedossa, mutta enemmän säästöjä pyrimme saamaan kasaan ja ostamaan varusteita hiljalleen etukäteenkin, eli ei Rotax siinä mielessä ole poissuljettu.

Sanoisitko, että Rotax tai X30 ovat fyysisesti erittäin vaativia ajaa? Varmaan riippuu aika paljon myös ajajan kunnosta ja tosiaan kokemuksesta.

Alkuperäiseen viestiini liittyen, osaatko sanoa onko Raket-porukkaa Uudellamaalla/Etelä-Suomessa? Se ei haittaa ainakaan alussa, että auto on laiska, enemmänkin kiinnostaisi kisata ei niin-vakavasti.

U. Turhapuro:
Ei ole kokemusta etelä suomen radoista, niin en osaa sanoa millaisia autoja yleisesti on radalla. Ajaminen toki vaatii kuntoa ja kasvaa kyllä myös ajamlla. Toki fyysisyys riippuu paljon radasta.

R120 autoa pystyy vuokraamaan ainakin Tattarisuon radalla, niin voitte käydä kokeilemassa, että onko siinä haastetta tarpeeksi.

Auton lisäksi kannattaa ostoslistalle ajovarusteiden lisäksi laitta varikkokärry, hyvä mittari, rengastyökalut, rengaspainemittari.

 

Mornia:
Lavinnossa myös R120 vuokralla, siellä myös ajetaan 8 sarjaa kyseisillä vehkeillä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta