Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Karting Yleinen / Vs: Kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut tuomoeskelinen tänään kello 12:05 »

Miksi???


Vähän samaa jäin miettimään...

Tokihan tuo cup malli vähän sylettää, ja varsinkin kun osaan hyvin arvata mitä se tekee Oulun osakilpailulle.

Ketä KZ kuskeja nyt aikoo olla viivalla tänä kesänä? Koko cuppi ja kerrasta poikki / muutamia osakilpailuja? Jos luokassa käy suurikin kato, vaihdetaan mekin johonkin muuhun aktiviteettiin.
2
Karting Yleinen / Vs: Kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut iskä tänään kello 11:54 »
No nyt on näköjään ainakin KZ2 luokan osalta kausi peruttu.
Miksi???
3
Myytävänä/Annetaan / M:TM KZ10, Oulu, 2500€
« Uusin viesti kirjoittanut tuomoeskelinen tänään kello 09:06 »
Tarpeettomaksi jäänyt TM KZ10. Sisältää putken, äänenvaimentimen, kaasarin ja imuäänenvaimentimen, moottoripukin ja jäähdyttimen verholla. Eli kaikki tarvittava.

Ajettu noin 8 tuntia, männällä vähemmän. Huolto alkaa olla ajankohtainen pian, osat esim Hollannista tilaten alle 400,-

JOS ex kuskit jollekin merkitsee, niin Lohi ennen meitä, ja olikohan Tuukkanen sitä edellinen...

Hinta sisältää rahdin. Jos haet , tarjoan kahvit :)

Soittakaa, en halua kirjeenvaihtoon...

o4oo7o772o



Hinta:
2500 euroa

Sijainti:
Oulu

Ota yhteyttä mieluiten puhelimitse.
Myyjä: Tuomo Eskelinen
Puhelinnumero:
Sähköposti:
4
SM-luokat / Vs: raket luokan minimipainon pudotus 5kg SJM:ssä
« Uusin viesti kirjoittanut tejupe 21.02.2018 19:44 »
Painoja ei ole juurikaan aiemmin pudotettu, ehkä syystä että lasten koko on tasaisesti kasvanut vuosikymmenten aikana. Jos painoja on muutettu, on se ollut maltillista ja yleensä ylös päin. 5 kg alas pari kk ennen kauden alkua on  anteeksiantamatonta. Nyt on ehditty hankkia kalusto ja tehdä valmisteluja tulevaa kautta varten. Edes lajipäivillä ei ollut saamieni tietojen mukaan vakavasti asiasta keskusteltu tai se oli ainakin ohitettu ilman isompaa pohdintaa. Jonkinlainen alustus aiheesta oli ollut, mutta ei sen enempää.

Pikkurunkoluokat ovat selkeästi nuorisotyötä ja siten ”portti” autourheilun maailmaan. Siksi ne tulisi mielestäni pitää avoimena mahdollisimman monille fyysisiin ulottuvuuksiin katsomatta. Pitää muistaa, että kaikista ei tule Kimi Räikkösiä tai muitakaan formulakuskeja. Polku voi johtaa myös ralliin, jokamiesluokkaan, rallicrossiin yms. joissa kuljettajan ei tarvitse olla aikuisena 167 cm ja 63 kg. Lisäksi mukana olo kartingin parissa vaikka vain nuo Sjm vuodet, jättävät takuulla positiivisen ja ymmärtävän jäljen mielen sopukoihin tulevalle aikuiselle, joka voi olla osa sitä suurta maksavaa yleisöä. Lisäksi hän voi olla osa sitä porukkaa, joka pitää moottoriurheilua tärkeänä eikä ole sitä vihertävine ajatuksineen lyhytnäköisesti vaatimassa lopetettavaksi.

En ole puolustelemassa pullapoikia, niille pitää hommata lenkkarit, mutta nuoret kasvavat eri vauhtia ja painorajat ovat siksi aina arka aihe. Tiedän, että 11v nuori voi olla 166 cm pitkä ja rakenteeltaan hoikka. Onko tällaisen nuoren paikka Okj-luokassa ajamassa 130 kmh 140 kg autolla?

Tekemällä selvitys lisäpainoista Sjm- luokassa saatiin selville nykytilanne painojen suhteen, mutta onko se relevantti asia kun ratkaistaan painorajoja? Se on vähän sama kuin tehtäisiin selvitys siitä, moniko auto ajaa 100 kmh alueella yli satasta. Todetaan ettei kovin moni ja lasketaan rajoitus 80 kmh. Seuraavaksi tehdään sama selvitys uudelleen ja todetaan ettei taaskaan moni aja kovempaa.  Tiedän olevan kilpailijoita, jotka eivät ole lähteneet ajamaan sarjaa 3 kg:n ylipainon vuoksi. He eivät olleet painotutkimuksessa mukana. Tekemällä kysely tai tutkimus valikoituun joukkoon, saadaan vastaus tämän joukon ominaisuuksien perusteella. Ei siellä ole ajamassa ne, joilla painot on jo rajoilla alkukaudesta.

Jos painojen pudottamista perustellaan sillä, että ikärajat laskivat ja sen vuoksi painojenkin pitäisi laskea, pitää muistaa ettei yläikärajat muuttuneet mihinkään. Kenenkään ei mahdollisuudesta huolimatta ole myöskään pakko aloittaa alemman ikärajan kohdalla, myöhemminkin ehtii? Painojen pudottamisella ajetaan fyysisesti aiemmin kehittyvät taidoiltaan keskeneräisinä isompiin luokkiin. Ketä tämä suuntaus palvelisi? Edelleen korostan, että kyseessä on ajo-opetteluluokat, jotka kannattaisi pitää mahdollisimman suurelle porukalle auki. Ei lähdetä kansallisten luokkien säännöillä hajottamaan jo ennestään kamalaa nuoriso-kartingin tilannetta.

Useimmat ovat arvostelleet uusia ikärajoja järjettömiksi, mutta samalla todenneet ettemme voi niihin vaikuttaa, koska Euroopassa on näin. Kansallisten luokkien sääntöihin voimme vaikuttaa.

Jos mietitään, että kummalle se paino vaikuttaa enemmän? Kuljettaja, jolle laitetaan painoa 15 kg:n sijaan 20 kg vai kuljettajalle, joka joutuu riisumaan kaiken niskatukia myöten pois ja silti on esim. 4 kg liikaa. Tiedän, että vaikutus on radasta riippuen pieni. Joillakin radoilla vaikutus voi olla kuitenkin jopa 0,1-0,2 s. Aika-ajossa se voi viedä 10 paikkaa. Toisaalta jos katsotaan sarjoissa menestyneitä viime vuosina, on melko tyypillisesti kuljettajalla ollut merkittävän paljon lisäpainoja. Tästä voisi äkkiä päätellä, ettei niistä ainakaan ole merkittävää haittaa ollut. On saatettu jopa saada painotettua auto eri radoilla sopivammaksi. Kun sitten on kyseessä Ok ja Okj- luokat, pitää rajat olla ilman muuta kansainvälisellä tasolla.

Kysymys kuuluukin. Miksi lajiryhmä omalla toiminnallaan haluaa ajaa kuljettajia suoraan kaupallisiin sarjoihin sen sijaan, että pidettäisiin Sjm luokat isoina kehitysalustoina ilman liian tiukkoja rajoja. Miksi tämä päätös oli välttämätöntä tehdä? Monet kokevat, että isä, poika ja peräkärry periaatteella ei Okj:ssä voi pärjätä ostettujen tallipaikkojen kuskeja vastaan. Nyt jo 11 vuotiaan kuljettajan on pakko siirtyä ajamaan puoliammattilaisia vastaan tai sitten siirtyä kaupallisiin sarjoihin.

Nykyinen paino 115 kg olisi ollut paljon pienempi haitta kuin se, että porukka siirretään liian aikaisin isoihin autoihin. Toivottavasti lajiryhmä on selkä suorassa linjauksen takana myös silloin kun nämä kokemattomat ”väkisin” siirretyt harrastajat aiheuttavat pahoja kolareita okj luokassa. Olisiko heidän ollut syytä antaa valita haluavatko he ajaa 11-13v enemmän harrastusmaisesti pikkurungolla vai mahdollisesti tulevaisuutta radoilla tavoitellen okj luokassa. Veikkaan että nyt osa lopettaa ja osa siirtyy kaupalliselle puolelle. Jos se on tavoite, sitten homma on ok.

Myönnän, meni herne aika syvälle nenään. Ennen kaikkea näin suuren muutoksen, joka vaikuttaa todella paljon, ilmoittaminen pari kk ennen kauden alkua on ajattelematonta toimintaa.

Meidän osalta meni nyt harkintaan koko lajin jatkaminen. Koen että monelle meidän lisäksi olisi hyödyksi 11v vielä hiukan kypsyä pikkuluokissa ja olla sitten myöhemmin valmiimpi isoon runkoon. Jos tämän suuruisia muutoksia tehdään sääntöihin, pitäisi mielestäni asiasta kyllä hiukan avautua jo syksyllä esim. että asiaa harkitaan ja muutos saattaa tulla. Silloin jokainen voisi valmistautua tavallaan.

Tosiasiallisesti mini60 paino pitäisi nostaa vastaamaan Raket luokan painoa ollen näin 117 kg. Silloin ei olisi politikointia luokkien välillä ja varmasti olisi suuret juniorluokat...

T Halmiala
5
Karting Yleinen / Vs: Kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut HM 21.02.2018 19:42 »
No nyt on näköjään ainakin KZ2 luokan osalta kausi peruttu. Olisiko ollut liian iso luokka, viime vuonna eniten sarjaan ilmoittautuneita, eikä siksi enää annettu SM arvoa sarjan osakilpailulle? Sopii hyvin logiikkaan jolla eräs lajiryhmän jäsen aikoinaan perusteli miksi kansallisten kisojen määrää piti vähentää rajusti, tämä siis aikaan kun lajilla ei vielä ollut pulaa harastajista.....
6
SM-luokat / Vs: raket luokan minimipainon pudotus 5kg SJM:ssä
« Uusin viesti kirjoittanut Mikael70 21.02.2018 12:29 »
Meiltä loppuu myös. 5kg yli olisi ollut vielä inhimillistä mutta 10kg:tä ei. #41.
7
SM-luokat / Vs: raket luokan minimipainon pudotus 5kg SJM:ssä
« Uusin viesti kirjoittanut mak10 21.02.2018 09:43 »
Toi pudotus on tehty muutaman pienikokoisen kuskin takia ja sen takia useampi, veikkaan jopa yli 10 kuskia luopuu ensi kauden SJM sarjasta. Me ajetaan vaikka olis 20 kg ylipainoo kun tuli luvattua pojalle etta kokeillaan viela yksi kausi.
8
SM-luokat / Vs: raket luokan minimipainon pudotus 5kg SJM:ssä
« Uusin viesti kirjoittanut mikany 21.02.2018 09:09 »
Raket jun painonpudotus olisi ollut parempi. Oma mielipide on, että SJM olisi voinut ennemmin vaikka nostaa 2 kg minimiä.
9
SM-luokat / Vs: raket luokan minimipainon pudotus 5kg SJM:ssä
« Uusin viesti kirjoittanut mikany 21.02.2018 09:07 »
No kun ei tuokaan ole selvillä. Meidän alueella jää SJM ajamatta esim sellaisilta kuskeilta, jotka täyttävät tänä vuonna 11 ja 12 vuotta. Eivätkä todellakaan ole ylipainoisia että pitäisi olla XL-penkki vaan ovat ihan normipenkkiin mahtuvia pitkiä ja harteikkaita poikia. Koko luokka ja sarja jää nyt ajamatta sellaisilta, joille se ennen kaikkea tarkoitettu. Eikä ratkaisu ole myöskään se, että ajaa vaan sitten 5-10 kg ylipainoisena.
10
SM-luokat / Vs: raket luokan minimipainon pudotus 5kg SJM:ssä
« Uusin viesti kirjoittanut mak10 21.02.2018 08:53 »
Ajaako raket junnut kuiteskin 115 kg painosina kansallisissa kisoissa esim. Kartingliiton kisat. SJM kisoissa 13-14vuotiaat ajaa 110 kg ja 9 vanhat raket junnut lisaluokkana hakee leimoja dybytantti korttiin 115 kg.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10