Kartingkeskustelu > Tekniikka ja säännöt

Kuinka kevyksi rungon voi saada?

(1/4) > >>

Slowfly:
Noita kartteja on pyörinyt useita, mutta nyt olisi tarkoitus etsiä mahdolliismman kevyt kombinaatio aikuisharrastesarjaa varten. Olen nyt muutaman välivuoden jälkeen ilmeisesti kokoamassa tiimin kasaan (vanhoja ja isoja jässiköitä). Koska meidän pikkuisten elopaino vaihtelee välillä 90-100 kg, pitäisi etsiä runko/osakombinaatio, jolla kartin painon saisi minimiin. Koska meillä körmyillä on sen verran painoa, niin ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi katson 32 mm runkoputken. Tähtäimessä olisi alle 60 kg kuivapaino R120 mosallla.

Ajatuksia:
- Hiilikuitupohja
- Mg navat, moottoripukki, vanteet
- Penkki? Hiilikuitujakkara lienee karmean hintainen
- Kevyet jarrut piparkakkulevyllä
- Eipä ole tullut punnittua koskaan katteiden painoja...
- Kevyt runkomerkki/malli, mikä?

PS. Äijistä ei voi saada grammaakaan pois!

75 JJ:
OLI ITELLÄ PAINO NOUSU ONGELMIA EI MIKÄÄN MUU AUTTANUT KUN OSTIN SAKSANSEISOJAN NIIN SE KYLLÄ RUOSKII ÄIJÄN ULOS ILTASELLA, ETTÄ SE ON PUPPUA ETTEIKÖ ÄIJISTÄ KILOT LÄHDE

Slowfly:

--- Lainaus käyttäjältä: 75 JJ - 08.01.2012 14:12 ---OLI ITELLÄ PAINO NOUSU ONGELMIA EI MIKÄÄN MUU AUTTANUT KUN OSTIN SAKSANSEISOJAN NIIN SE KYLLÄ RUOSKII ÄIJÄN ULOS ILTASELLA, ETTÄ SE ON PUPPUA ETTEIKÖ ÄIJISTÄ KILOT LÄHDE

--- Lainaus päättyy ---

JOO, IHAN HYVIN KUULUU, entäs itsellä?! Kyse ei ole siitä, ettei äijistä lähtis, äijät ei vaan viitsi.  ;D

DSMarko:
Seuraava on pahoinpitelyä, mutta jos on pakko vähentää painoa. Jos epäilet turvallistuutta, älä tee:

Tietyntyyppisistä sivukatteista voi leikata alta muovia pois ja/tai porata reikiä, jotta kevenee. Poista kaikki pulttikiinnikkeet ja raudat, mitkä voit ja korvaa esim rattikatteen kiinnitykset nippusiteillä jos niissä on metalliset pikalukot tms Lyhennä pultit ylimeneviltä osiltaan.

 Jollet tarvitse esim. Takajäykkäriä,poista sen kiinnitysulokkeet rälläkällä rungosta. Jollei ole pakko älä käytä jäykkäreitä (600-800g lisäpainoa)

( edit) Ei teippejä.

 Katso, mikä on tarvitsemasi maksimileveys takana ja lyhennä taka-akselia vähän alle navan ulkoreunan.

Kevyin saatavilla oleva ajopuku ja kypärä, samoin kengät.

Myös porkkana- ja kasvispainotteinen ruokavalio muutama kk ennen kautta vähentää ongelmia ja kevennyskuluja. ;)

Slowfly:

--- Lainaus käyttäjältä: DSMarko - 08.01.2012 14:51 ---Myös porkkana- ja kasvispainotteinen ruokavalio muutama kk ennen kautta vähentää ongelmia ja kevennyskuluja. ;)


--- Lainaus päättyy ---

Epäilemättä, mutta aion ottaa haasteena rungon saattamisen mahdollisimman kevyeksi. Kuitenkaan runkoon en rälläkkää aio käyttää ja muutoinkin kartin täytyy pysyä täysin kisakuntoisena.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta