Kirjoittaja Aihe: Foorumin säännöt  (Luettu 41932 kertaa)

Admin

  • Administrator
  • Kilpailutapahtumien johtaja
  • *****
  • Viestejä: 100196
Foorumin säännöt
« : 31.10.2005 20:29 »
Näiden sääntöjen tarkoitus on, että Kartingforumin keskustelupalsta pysyisi mahdollisimman hyvätasoisena ja ongelmavapaana. Tarkoituksena ei suinkaan ole rajoittaa hyvää, monipuolista ja lajia kehittävää keskustelua, vaan tehdä siitä mukavaa ja sujuvaa, sekä kaikille osapuolille mielekästä.

Provosointi on kiellettyä. Asiansa on pystyttävä ilmaisemaan asiallisesti siten, että turha vinoilu ja riidan hakuisuus jätetään pois. Näin keskusteluista saadaan huomattavasti viihtyisämpiä.

Jokainen uusi otsikko tulee kirjoittaa aiheeseen liittyvälle alueelle. Mikäli aiheellesi ei löydy sopivaa aluetta, voit kirjoittaa sen Vapaaseen keskusteluun. Postittaessa viestiä muista, että viestisi tulee liittyä keskustelun aiheeseen.

Karting -asiapuolelle saa perustaa vain asiallisesti perusteltuja ja itse kartingiin liittyviä otsikoita. Kuljettajien yksityiselämää koskevat jutut eivät esim. kuulu näihin. Yksittäiset chat-kommentit ovat alueella kiellettyjä johtuen chattaamisen haitallisesta vaikutuksesta keskusteluketjun luettavuudelle. Samoin chattaaminen turhaan kuormittaa järjestelmää ja täten vaikuttaa haittaavasti järjestelmän suorituskykyyn.

Iltapäivälehtiä enemmän kiinnostavat otsikot pitää sijoittaa vapaaseen keskusteluun. Vapaan kartingkeskustelun puolella chattailu on sallittua järkevissä määrin ja keskustelu muutenkin rennompaa.

Pelkkä uutisten kopiointi toisesta mediasta on sallittua ainoastaan Karting-vapaassa, asiapuolelta ne siirretään vapaaseen välittömästi. Lainattaessa tekstiä muualta on lähde aina mainittava.

Muissa tapauksissa otsikon perustaja saa itse päättää haluaako aiheensa kuuluvan Karting-asiapuolelle vai Karting-vapaaseen. Asiapuolella seula on tarkempi, eli topikin riittävyys sinne joutuu puntariin. Asiallisempi topikki saa olla Karting-vapaassa, jos sen joku sinne haluaa, ellei kyseessä ole selvä poikkeustapaus. Tällöin se siirretään asiapuolelle, ellei perustaja ole täysin sitä vastaan.

Moderaattorit siirtävät tarpeen vaatiessa otsikot ja viestit oikeille alueille, lukitsevat otsikoita tai poistavat tarpeettomia viestejä. Moderaattorit voivat myös muuttaa ketjujen otsikot vastaamaan oikeaa keskustelunaihetta. Vapaan keskustelun puolella moderointi on jokseenkin löysempää kuin asiapuolella. Tätä vapautta ei kuitenkaan kannata käyttää hyväkseen…

Kaikkien käyttäjien, sekä muiden henkilöiden herjaaminen ja loukkaaminen on kiellettyä. Myös henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoittelu sekä yhteystietojen julkaiseminen (esim. puhelinnumerot) on kiellettyä. Kaikenlainen ylimääräistä vaivaa aiheuttava häiriköinti on myös rangaistavaa.

Yllämainittujen sääntöjen rikkomisesta Kartingforumin Moderaattorit antavat oman harkintansa mukaisesti huomautuksia/varoituksia. Jos käyttäytyminen ei muutu, on vuorossa kirjoitusoikeuksien väliaikainen menettäminen, törkeissä rikkomuksissa tähän voidaan siirtyä suoraan ilman varoituksia. Jos tämänkään jälkeen ei ole parannusta tapahtunut, poistetaan kirjoitusoikeudet pysyvästi. Forumin käyttäminen on mahdollista estää tietokonekohtaisesti, jos häiriköintiä ei muuten saada kuriin.

Kartingforum tarjoaa maksuttoman kanavan julkiseen keskusteluun ja mielipiteiden vaihtoon. Jotta keskustelupalstojen ilmapiiri säilyisi miellyttävänä ja kaikille sopivana, on kaikkien kirjoittajien noudatettava palstoja koskevia sääntöjä. Muistathan, että olet vastuussa omasta kirjoituksestasi ja sen sisällöstä.
Yksityisen henkilön tulee jättää myynti- tai markkinointi ilmoituksensa Myynti-alueelle. Jos haluat yrityksellesi medianäkyvyyttä Kartingforumissa, ota yhteyttä ylläpitoon.

Pidä mielessäsi muutama tärkeä asia, kun kirjoitat palstoille.

Keskusteluissa on noudatettava voimassa olevaa lainsäädäntöä, mm. henkilökohtaisen tietosuojan ja tekijänoikeuksien osalta.

Keskusteluissa ei saa:
- Kehottaa ketään rikokseen tai väkivaltaan
- Esittää asiattomia ja loukkaavia kommentteja muista keskustelijoista
- Esittää laitonta tai loukkaavaa materiaalia
- Esittää yksityishenkilöiden henkilötietoja ilman asianomaisen suostumusta
- Käyttää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia. Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Toisin sanoen rikot tekijänoikeuslakia, jos kopioit artikkelin lehden verkkosivulta ja kopioit sen Kartingforum:n keskustelupalstalle. Viestit, joihin on kopioitu artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.
- Kirjoittaa rasistisia tekstejä
- Kirjoittaa tai kuvata karkeaa pornografiaa
- Markkinoida tai mainostaa tuotetta tai palvelua
- Massapostittaa puheenvuoroja tai lausuntoja. Toisin sanoen saman sisältöisen viestin lähettäminen usealle eri palstalle on kielletty.
- Jos huomaat näitä sääntöjä rikottavan, voit ilmoittaa siitä kyseisen viestin kohdalta.

Kartingforum.net pidättää itsellään oikeuden poistaa asiattomat lausunnot keskusteluista.

Kartingforum.net ei ota minkäänlaista vastuuta keskusteluissa esitetyistä väitteistä tai niiden aiheuttamista seurauksista. Keskusteluja käydään keskustelijoiden omalla vastuulla.


Terveisin,

Kartingforumin ylläpito
« Viimeksi muokattu: 03.02.2007 22:52 kirjoittanut Admin@ »


 

Team Laine Verkkokauppa