Kirjoittaja Aihe: MSN uutisoi Pukeman siirron KF2:seen  (Luettu 7584 kertaa)

ÄsLaihomäki

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 607
    • ÄssäLaihomäki
  • Moottorimerkki: Rotax Max
MSN uutisoi Pukeman siirron KF2:seen
« : 29.03.2012 15:19 »
http://www.autotoday.fi/page.php?page_id=2&news_id=201202598&rss=allimg

Pasi Pukema nousi kartingin KF2-luokkaan (29.03.)
Oulunsalolaisen kartingin hallitsevan Suomen mestarin Pasi Pukeman ympärillä on tapahtunut viime viikkoina paljon. Uudeksi tiimiksi valikoitui ensin ART GP Finland, jonka väreissä Pukema ajoi ensimmäisen kisan viikko sitten Pohjois-Italiassa. 

Testikisana ajettu Trofeo Margutti osoitti, että fyysisesti vahvan ja hyvän kisatilannehallinnan omaavan Pukeman kannattaa siirtyä vuoden etuajassa KF3-luokasta isompaan luokkaan eli KF2-luokkaan. Pukeman kisakalenteri koostuu kansainvälisistä kisoista ulkomailla.

Pukema ajaa ensitestit ART GP Finlandin KF2-luokan kalustolla Pääsiäisenä kotimaassa. Ensimmäinen kisa uudessa luokassa on jo huhtikuun puolivälissä Napolin lähellä Sarnossa ajettava WSK Euro-sarjan avausosakilpailu.

- Tosi innolla odotan "kakkosiin" siirtymistä vaikkei tämä tietenkään paras mahdollinen tilanne ole vaihtaa luokkaa kesken kauden, testiä on kuitenkin paljon ohjelmassa. Talven aikana kasvoin niin paljon, että "kolmosissa" mulla oli reilusti ylipainoa ja annoin siinä liikaa tasoitusta muille kun sekunnin sadasosista kisataan. Fysiikka kyllä riittää kakkosiin, vaikka nousu tapahtuukin nyt periaatteessa vuoden etuajassa, sanoo jääkiekkotaustan omaava urheilullinen Pukema.

KF3-luokan Suomen mestarina Pukeman tavoitteet olivat kansainvälinen menestyminen tällä kaudella. Kovatasoiseen KF2-luokkaan siirryttäessä kovimmat menestymistavoitteet siirtyivät eteenpäin.

"Kakkosissa" moottorin teho lisääntyy, renkaat ovat pitävämmät sekä opeteltavaksi tulee kartissa olevien etujarrujen käyttö. Myös vastus on kokeneempaa ja kovempaa, kun luokassa ajavat myös jo lähes karting ammattilaiseksi laskettavat täysi-ikäiset kuljettajat.

Kesäkuussa 15-vuotta täyttävä Pukema onkin luokan nuorimpia kuljettajia.

- Kyllähän se on ollut haaveena, että pääsee kisaamaan näitä kovimpia kavereita vastaan. ART-tiimin kalusto on kilpailukykyistä ja porukka osaavaa, joten osaavissa käsissä olen myös uudessa luokassa. Ja kyllä tavoitteena ovat edelleen finaalipaikat joka kisassa, kertoo lajiliitto AKK:n huippuvalmennusryhmään, Driver Academyyn, kuuluva Pukema.
^Tietoa 3% Varikkohuhuja 14% Harhaanjohtamista 83%


 

Team Laine Verkkokauppa