Kartingkeskustelu > Cadet, Mini, Raket, KF6 ja Yamaha

ROTAX MINI MAX

(1/10) > >>

Duracell:
Terve! Avataan nyt samalla keskustelu Rotax Mini Maxista. Numeroita tällä hetkellä varattu Rmc kisoihin 13 kpl. Kotkassa autoja oli viivalla 6  kpl. Harjoitusajoissa to-pe autoja oli 8 kpl. Luokkana tämä tulee olemaan aivan mahtava jos vaan viivalle asettuisi ainakin 15 kpl autoja. Laittakaapa tänne vaikka alustavaa tietoa ketkä mahdollisesti tänä tai ensi vuonna meinaa laittaa auton tuohon luokkaan. Asia olisi siinä mielessä tärkeä, sillä on varmasti aika paljon vanhempia jotka miettivät että nouseeko luokka "pinnalle" ja tekevät varmasti omia johtopäätöksiä mihin luokkaan osallistuvat. Autot olivat Kotkassa hyvin tasaisia vauhdiltaan, omalta osalta voin sanoa että varmatoiminen kone ja helposti säädettävä kaasutin. Vauhdiltaan Mini max on nopeampi kuin Raket ja KF 6. Kuljettajan korviin kantautuu huomattavasti pienempi melu kuin KF 6 moottorista. Renkaat kestävät, ajoimme ensimmäisellä rengas setillä noin 700 km, rengas ei menetä totaalisesti pitoa vaikka on paljon ajettu. Poltto aineen kulutus hiukan suurempi kuin KF 6 moottorissa.

rämeairo:
Saisko tästä luokasta kanssa hiukan tarkempaa kuvausta?
Runko koko?
Moottorihan käsitykseni mukaan on Rotaxi rankasti kuristettuna.
Minkä ikäisenä pääsee kisaamaan?
Renkaat yms. tietoa kannattaa laittaa, kerta ainakin minulle tää on aivan tuntematon luokka.

saaskpe:
http://www.mpt-racing.fi/rmc.htm
Säännöt 2012

Mini Max:
Vähintään karting-rajoitteinenperuslisenssi junior-luokituksella. Kuljettajan tulee olla täyttänyt
10 vuotta ennen 1.1.2013 osallistuakseen kilpailuun. Enimmäis ikä osallistumiseen on 13
vuotta. Osanottaja ei saa täyttää 13:ta vuotta ennen 1.1.2013 (Mini Max Challenge 2012).

Mini Max:
Akseliväli 950-1010mm.
Taka-akseli: halkaisija max. 50 mm. Vain pyöreä putki sallittu.
Kaikentyyppiset etujarrut kielletty.

Mini Max:
130 kg kuljettajan kanssa, koko kilpailun ajan.

Mini Max:
Kuivan kelin rengas:
Mojo
Tyyppi: D1 CIK
Etu: 4.5 x 10.0 -5
Taka: 6.0 x 11.0 -5
Sade kelin rengas:
Mojo
Tyyppi: W2
Etu: 4.0 x 10.0 -5
Taka: 6.0 x 11.0 –5

saaskpe:
Mitähän nuo kuristimet maksaa jos Rotax Junior muutetaan Mini Maxiksi?

Maotse:
Mielestäni alkaa oleen hiukka liikaa vauhtia 10v sällien käsiteltäväksi näissä mini maxeissa. Kulku lähes samaa kuin Yamahalla, pitävämmät renkaat ja pienemmät/kokemattomammat kuskit karmea lyijymöntti penkissä kiinni! Kyllä 10-13vuotiaalle ei raksua tai kf6 peliä nopeampaa kulkinetta vielä kannata hankkia. Cadetin aikana ei monikaan ole vielä saanut hankittua tarvittavia ajotaitoja jotta tämmöistä voisi käsitellä täysin turvallisesti. Taitaa huoltajilla näissäkin omat intressit olla enempi etusijalla kuin nuoren pojan/tytön harrastus.
Enkä usko että jää pelkästään kulut siihen että huoltaa kerran vuodessa motin, ei ole taidettu näitä pikkurunkoja suunnitella tuollaisille väännöille. Sinänsä huono puoli että jää meille muille harrastaja kilpailijoille sitten vähempi mahdollisuuksia ostaa kunnon käytettyä kun uuteenkaan ei ole varaa. Mutta mikäs siinä ainakin runkokauppiaat tulevat tykkäämään tulevista muutoksista mutta harrastajamäärät eivät tule näin nousemaan  :o

-Marko-

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta