Kartingkeskustelu > Aloittelijoiden kysymykset

Takapään leventäminen

(1/2) > >>

sakaritam:
Voiko takapäätä leventää niin, että napa menee esim. 10mm taka-akselin ulkopuolelle? Takanavan pituus on 70mm ja ilmeisesti alumiinia. Vai pitääkö hommata pidempi akseli, että voi kokeilla toimiiko leventämällä paremmin.

astro:
Voi

rämeairo:
Teknisissä määräyksissä on maksimi leveydeksi määritelty 140cm. Eli tuota leveämmäksi ei autoa kannata säätää jos aiot kilpailla

sakaritam:
Thx, ei ole tarkoitus kilpailla tuolla autolla, hupikäytössä. Tahtoo mutkista ulostultaessa perä lähteä alta, niin katselin täältä säätöohjeista, että takapään levitys voisi auttaa. Takapaineita laskemalla ja etupäätä kaventamalla parani jo jonkin verran.

Onko tuossa navan akselinylityksessä jokin raja, jonka yli ei kannata mennä, esim. navan kestävyyden kannalta? Tietty järkeä pitää käyttää, että pysyy kunnolla sentään kiinni.

DSMarko:
Minä kyllä ennemmin kaventaisin takapäätä tai etupäätä, jos perä luistaa alta. Ymmärsin kommentistasi, että auto yliohjaa, jolloin takapään pitoa on parannettava ja kääntymistä/yliohjaamista vähennettävä? Jossain kohdassa napaan kohdistuva rasitus vääntää akselin pään mutkalle, jos se on liian ulkona ja sitten akseli on pilalla.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta