Kartingkeskustelu > Aloittelijoiden kysymykset

Takapää karkaa jarrutuksessa

(1/1)

ziiz:
Mitä tehä? Kovavauhtisissa kovissa jarrutuksissa perä tahtoo lyödä lukkoon ja yrittää keulille..

olpe78:
Rauhota ja aja hiljempaa mutkaan. Oikeesti yleisin syy....YLIYRITTÄMINEN

Jos ei auta nii kokeile:

-Kavenna keulaa
-jäykistä takapäätä(kovempi akseli/lisä penkintuki/pitkät navat)
-uudet renkaat

awi:
Perän leventäminen rauhoittaa jarrutuksissa myös, tosin ainoastaan jarrutuksen vuoksi ei kannata kovin radikaaleja säätöjä tehdä. Harjoittelu on tärkein, mutta jarrutuntumaa voi etsiä myös eri jarrupaloilla (kovemmat, pehmeämmät, sintterit, orgaaniset). Myös jarrutangon sijaintia voi joissain polkimissa vaihtaa. 

Katso jarrupaikkamerkki joka mutaan, esim. "metri ennen kanttaria" yhdessä mutkassa ja säädä tuota metriä ajon mukaan. Todennäköisesti alat jarruttamaan aikaisemmin kuten olpe ohjeisti. Samaa "paikkamerkkiä" voi käyttää myös ajolinjoihin; intuitiivisen ajolinjan sijaan merkitse mieleen "tähtäyspisteet", kuten apex ja ulostulokohta ulkokaarteen kanttarissa.

Jarrutuntumaa voi hakea lämäämällä lukkoon ja heti hölläämällä kunnes kuuluu pientä kumin kitinää ja auto menee suoraan. Tuo kohta kun löytyy, ala vähentää "alkulämäämistä". Maksimijarrutukseen pitää päästä nopeasti ja sisään kääntökohdalla pitäisi olla jarrutukset (ainakin melkein) tehtynä. "Trail braking" toimii etujarruttomilla vähän kehnosti. Rullaaminen pitäisi silti minimoida, eli kaasulle (edes kevyesti) heti kun jarruttaminen loppuu.

awi:
Vaimo tuli viereen räkättämään "perän leventämisen rauhoittavasta vaikutuksesta". Joo, eli kyseessä ei ole dieettivinkki eikä neuvo liittynyt suklaan syöntiin. Saapi ehdottaa yksiselitteisempää ilmaisua.

olpe78:
 :)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta