Kartingkeskustelu > Aloittelijoiden kysymykset

Keskustelua kypäristä.

(1/2) > >>

apa1:
Kattelin tyttärelleni ja itselle kypäriä. Aika monta merkkiä  löytyy ja montaa laatua. Eri testi menetelmätkin antavat samasta kypärästä erilaisia laatutuloksia. Esim Arain kypärää mainostetaan näin.Arain uusi RX-7GP täyttä jo nyt syyskuussa 2009 voimaan tulevan SNELL M2010 hyväksynnän ja luonnollisesti euroopassa käytössä olevan ECE22-05 hyväksynnän.Mutta tiukassa SHARP Helets testissä saa kumminkin vaan 4 tähteä. OMP.n kypärän kuulin hajoneen aika pahasti mutta suojaneen silti pahemmilta vaurioilta. Haluaisinkin kokeneimmilta kuulla millä perusteella ovat kypäränsä valinneet ja mitä suosittelette.

Team Laine:
Aika monta kertaa todettu että kartingiin ei kannata ostaa edes MotoGP-tason täyttävää 3000 euron kypärää, koska sillä ei saa ajaa kartingissa.
Niin Arailta kuin monelta muultakin merkiltä löytyy kartingiin suunniteltuja kypäriä useammasta hintaluokasta.

Jäpälä:
Liittyen tuohon OMP:in hajoamiseen niin silloinhan se on toiminu oikein, kun kypärän pitääkin hajota iskusta että se vaimentaa mahdollisimman paljon päähän kohdistuvaa voimaa. Ite olen koeponnistanu arain kypärää puutavasten ja se meni ihan silpuksi mut oma yläkäyttö kotelo pysy suht ehjänä sen sisällä. Henk.koht oon sitä mieltä et kaikki nyky kypärät on turvallisia paitsi muutamien kymppien halpahalli potat. Valinnassa tärkeintä on et se istuu kunnolla omaan päähän ja se ei ole liian iso.

esatt:
Tytölle hankittiin alkukesästä kypärää ja vaatimukset oli:
- Hyväksytty ja suunniteltu kartingiin
- Max paino 1300g
- Tietty sopii hyvin
- Tyttö hyväksyy ulkonäön (ei ns. bandit malleja)

Käytettynä ei löytynyt, muutama kandinaatti katsottiin ja kaikki kompastui painoon.

Hankittiin uutena CK-6 ja niin tyttö kuin minäkin ollaan tyytyväisiä. Hinta tosin oli lähellä viittäsataa.

Jannek:
Meillä tuo OMP testattiin keväällä käytännössä.

Poika Cadetilla täydestä vauhdista ratapenkkaan. Äkkipysähdys ja ilmeisesti läi pään rattiin. Kypärässä ei ulkoisia vammoja, lukuunottamatta visiirissä olevaa 1cm naarmua.

Pojalla tuli päätäyteen pientä verenpurkaumaa ja silmistä verisuonia poikki. Ei merkkejä aivotärähdyksestä. Oltiin kuitenkin tarkkailussa yö lastenklinikalla ja otettiin rintakuvat, useampi veri- ja virtsa näyte, joka kuuluu normaalina toimenpiteenä ns. korkea energia onnettomuuksissa.

Kypärä vaihdettiin tietysti uuteen tuon kolarin jälkeen. Eli nuo 350-500€ kypärät suojaa siinä missä se 3000€ kypäräkin, ne on jopa suunniteltu vartavasten tätä lajia ajatellen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta