TAG- Suomensarja > Järjestäjän tiedotteet

TAG Suomensarja 2013

<< < (3/20) > >>

ziiz:
Minkälaisilla moottoreilla tätä TAG-sarjaa ajetaan? Ikää kuskilla yli 40, rungolla aavistuksen verran vähämmän ;D

Jarno_71:

--- Lainaus käyttäjältä: ziiz - 20.12.2012 18:20 ---Minkälaisilla moottoreilla tätä TAG-sarjaa ajetaan? Ikää kuskilla yli 40, rungolla aavistuksen verran vähämmän ;D

--- Lainaus päättyy ---

http://www.ninar.fi/9
http://www.ninar.fi/8

Ikää itsellä ensi kesänä 42v. ja kartin rungolla vähän vähemmän...mukaan vaan, on hauskaa toimintaa!

MKR:
Moottoreina käytetään harrastekäyttöön suunniteltuja TouchAndGo (TAG) vesijäähdytteisiä, sähköstartillisia 125cc 2T moottoreita, joiden tehot liikkuvat 28hv - 36hv:n välillä. Tämä luokka alkoi kasvamaan 2000 luvun vaihteessa kun maailmalla alkoi löytymään tarvetta luokalle jossa ajamiseen / pärjäämiseen ei tarvitse ymmärtää moottorista juuri mitään, vaan perus merkonomi voi nostaa kaluston kärrystä radalle työpäivän päätteeksi.
Moottorit on erittäin huoltoystävällisiä. Käyttötunteja tulee huoltojen välille 30-60, eli talvella kun huoltaa, niin koko kesän ajelee, ehkä kaksikin.
TAG sarjoja ajetaan ympäri maailmaa, tosin nimi voi olla jotain muuta kuin TAG. Esim ruotsissa taitaa kulkea nimellä Sport2000.

Myös nelitahtisia moottoreita on TAG luokkkiin valmistettu, mutta niiden hintataso on pitänyt määrän aika pienenä, joten kisoihin ei oikein ole saatu yrityksistä huolimatta porukkaa. (viimeksi 4T TAG kisalähtöjä saatiin järkättyä 2011)

Eri mallien tehoerot tasataan painoilla.

Täältä löytyy lista moottoreista:
http://www.ninar.fi/9

ziiz:
Vaihtoehtoja näyttää olevan moottoreissa aikas paljon, minkälaista moottoripakettia kannattais lähteä senioriluokkaan hakeen ettei olis tientukkona/vois vaikka olla toiseksi viimeinenkin joskus, kaikki tämä tapahtuu tietysti minimipudjetilla. Minkä verran senioreissa on yleensä kisaajia?

ja +edit+ että millä moottoreilla vanhukset pääsääntöisesti kisaa?

sirace:
Kaikilla pärjää! Erot tasataan painoilla kuten MKR sanoi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta