Kartingkeskustelu > Harrastajat

Raket 120 sarjat..

(1/69) > >>

Tommi Lehto:
Tuossa taas katselin eri sarjojen sivuja ja OldBoys sivuilta löysin tällasen tekstin: :o

Vaikka kyse onkin hauskan pitämisestä ja mukavasta harrastamisesta, sarja on lajissaan Suomen kovatasoisin harrastelijasarja.

Haluaisin tietää mihin väite kovasta tasosta ;D perustuu ja onko mahdollista että tämä myös näytetään toteen ::)

Kossu:
Niin meinaako ne et muut sarjat ei ois harrastelija sarjoja?
No uskallan väittää et on meillä täällä pohjoisessakin kovatasoinen sarja
ja ainakin kisoja on paljon kaks harjoituskisaa ja yhdeksän virallista kisaa.
Tervetuloa testaamaan vauhti ;)

Teme:
Hehehee, Tommi onkin löytänyt tuon Oldboys-sarjan propaganda puolen nettisivuilta, kyllähän siihen aikaa menikin ennen kuin asiasta kuultiin.  :D

Jyväskylän Oldboys-sarja lyhyesti: http://www.oldboys.fi/content/fi/8.html
-Vuonna 2000 perustettu, moottorina Raket 120
-keskimäärin 30 tiimiä per kausi
-viisi osakilpailua + sarjan ulkopuoliset kisat
-Radat joilla ajettu: Lievestuore, Jämsä, Pieksämäki

Tässä tietysti oma lehmä on ojassa ja omien puolella ollaan, mutta itse liputan sarjan kovan tason puolesta kyllä aktiivisesti ja näin julkisestikkin. Tietysti tuolla Tommin lainaamalla lauseella ollaan hieman pilke silmäkulmassa myös liikkeellä.  ;) Uskonkin että muissa Suomen Raket 120-sarjoissa ollaan liikkeellä samalla intohimolla ja asenteella kuin täällä Jyväskylän suunnalla, eli sarjaa tehdään ja ajetaan "me pidämme hauskaa, teemme tämän yhdessä ja hyvin" asenteella, niin kyllähän siinä tietty Me-henki sarjaa kohtaan nousee.  :)

Tuon samaisen lauseen siivittämänä tekisi mieli houkutella Raket 120 joukkueita kisaamaan välillä myös muiden sarjojen osakilpailuissa ja onhan näin tietysti tehtykkin. Ainakin Lievestuoreen kestävyyskisassa (Oldboys-sarjan  ulkopuolinen kisa) on Etelä-Suomesta joukkueita käynyt ja myös Etelän suunnalla on Jyväskylästä joskus vierailtu. Lisäksi tiedän että ainakin Tampereella ja lännessä on joskus käyty.

En tiedä löytyisikö sitten halukkaita, jos kaikille Suomen Raket 120 joukkueille järjestettäisiin yhteinen isompi kilpailu keskenäisen paremmuuden selvittämistä varten. Tällöin tietysti sarjojen sääntöjä pitäisi varmasti yhtenäistää. Oman käsitykseni mukaan ainakin tekniset säännöt ovat suht erilaisia. Olisiko tarvetta yhtenäistää? Taitaa tällä hetkellä vain moni sarja omaan tekemiseensä uskoa eniten.

Tommi Lehto:

--- Lainaus käyttäjältä: Teme - 20.03.2007 16:20 ---En tiedä löytyisikö sitten halukkaita, jos kaikille Suomen Raket 120 joukkueille järjestettäisiin yhteinen isompi kilpailu keskenäisen paremmuuden selvittämistä varten. Tällöin tietysti sarjojen sääntöjä pitäisi varmasti yhtenäistää. Oman käsitykseni mukaan ainakin tekniset säännöt ovat suht erilaisia. Olisiko tarvetta yhtenäistää? Taitaa tällä hetkellä vain moni sarja omaan tekemiseensä uskoa eniten.

--- Lainaus päättyy ---

Juu tollasta kisaa tässä ollaan Tepoilin kahveepöydässä suunniteltu, paikkakin on jo olemassa.

Ajatuksena olis wetää SM-kisojen tyyliin, eli lauantaina aloteltais aika-ajoilla ja alkuerillä ja sunnuntaina jatkettas. Park Fermee renkaat olis kans kiva mauste 8)

Niin ja ne tekniset säännöt on aikas samanlaisia mikäli ei oteta yhtä keski-Suomen  :D kovatasoisinta sarjaa lukuun...

Antasitte vaan Raketin olla ruattalaisessa vireessä :P, sillain jää enemmän aikaa ajoharjotella ja
sarjan taso kovenee ;D

Teme:

--- Lainaus käyttäjältä: Tommi Lehto - 20.03.2007 23:57 ---Juu tollasta kisaa tässä ollaan Tepoilin kahveepöydässä suunniteltu, paikkakin on jo olemassa.
--- Lainaus päättyy ---

Mukava kuulla että asiaa on suunniteltu ja täälläkin käydyissä kahvikeskusteluissa on asiaa joskus sivuttu. Tapahtumastahan saisi varmasti mukavan "vuoroin vieraissa tyyppisen" jonka voisi järjestää eri vuosina eri radalla, toivottavasti järjestäjiä ja osallistujia vain olisi.


--- Lainaus käyttäjältä: Tommi Lehto - 20.03.2007 23:57 ---Niin ja ne tekniset säännöt on aikas samanlaisia mikäli ei oteta yhtä keski-Suomen  :D kovatasoisinta sarjaa lukuun...

Antasitte vaan Raketin olla ruattalaisessa vireessä :P, sillain jää enemmän aikaa ajoharjotella ja
sarjan taso kovenee ;D
--- Lainaus päättyy ---

Teknisistä säännöistä en lähde itse suurempia kommentoimaan kun en niihin ole perehtynyt eri sarjojen osalta. Minua tosin on valistettu myös tällä suunnalla, että eivät nuo tekniset säännöt esim. mainitsemasi moottorien osalta juurikaan eroa ja ongelmaa asiasta tuskin tulee, kilpailemaan siis vain.  :)

Jos joku aiheeseen haluaa perehtyä ja homma on enemmän hallussa kuin minulla, niin teknisiä sääntöjä saa verrata sarjojen välillä tänne jos mielenkiintoa on. Eipä muuten haittaisi jos saisi selvyydet myös kaikista Suomen Raket 120-sarjoistakin samalla. Itse nopeasti vilkaisin Finndriven sivuilta Eurokartingin sääntöjä ja vertasin moottoria Oldboysin vastaaviin ja seuraavat nopealla silmäyksellä:

-Palotila molemmissa sama
-Oldboysissa tulppa on vapaa, Eurossa määrätty
-Pakokäyrä on Oldboysissa vapaa (mitat määrätty), Eurossa oltava Raket valmiste
-Oldboysissa ryyppyläpän saa kaasuttimesta poistaa, Eurossa oltava paikallaan

Helppoja kohteita siis vaihtaa nopeasti (jää aikaa myös harjoitella).  :)

Pakko vielä kuitata  :D, että siitä sen kovatasoisimman (parhaiten järjestetty) sarjan tuntee, että voidaan muokata ja kehittää sarjaa parhaaksi katsomalla tavalla aktiivisesti. Esim. kyseiset tekniset erot moottorien suhteen katson toimiviksi ja perustelluiksi. Mitään ratkaisevaa, mikä esim. estäisi kilpailemisen muualla, ei ole tehty.  ;)

Lopuksi vielä, että olisi mukava ainakin joskus nähdä kilpailua myös muissa sarjoissa sikäli, että aina löytyy varmasti jotain uutta mistä voitaisiin kenties ottaa oppia myös täällä ja toisinpäin.  :)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta