Kirjoittaja Aihe: Raket 120 sytytyksen säätö  (Luettu 6341 kertaa)

Tero

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 299
Raket 120 sytytyksen säätö
« : 03.04.2013 12:52 »
Moro.

Oulussakin vapautui sytkän säätö tälle kaudelle, seuraten muiden sarjojen esimerkkiä. Koska aihe koskettaa monia tiimejä ympäri Suomen, ajattelin että olisi hyvä olla yksi triidi mistä löytää kaiken aiheeseen liittyvän informaation. On parempi lajin kannalta, että sama tieto on kaikkien käytössä kuin luullaan sytkänsäädön olevan salatiedettä jolla kärkitiimit vetää maisemaan. Koska kiilan viilaaminen on nyt kirjattu sääntöihin, on myöhäistä käydä mielipidekeskustelua onko vapauttaminen aiheellista vai ei. Nyt pitää keskittyä teknisiin faktoihin  ::)

Kimi on kirjoitellut hyviä juttuja asiasta tälle foorumille sekä S24:lle, syvää teoriaa ja muutamia käytännön neuvoja. En kopioi niitä kaikkia aloituspostiin, koska ne sekoittaa liikaa normitallaajan ajatusmaailmaa. Voisiko Kimi ja muut mosamiehet kirjoittaa lyhyen rautalankateorian aiheesta ja antaa käytännön vinkit miten etsiä optimaalinen ajoitus testaamalla radalla? Jos oletetaan että tiimi käyttää vain päivän kesässä asian testaamiseen, tulee ohjeiden olla todella selkeät selkeät ja yksinkertaiset.

Esimerkiksi: Jos kone nuutuu kuumana (ei enää kierrä) ja kaasarin säätäminen+öljyn lisääminen ei auta asiaa, pienennä sytytysennakkoa 0,3 milliä ja pidennä/lyhennä pakarin kurkkuputkea sentillä  ;D

Muutama hyödyllinen linkki:

Ajoituksen tarkastus, Pensala: https://www.youtube.com/watch?v=0fDmPbaMx0U

Edullinen heittokello: http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/Tyokalut-ja-korjaamon-varustus/Testauslaitteet-ja-Elektroniikka/Ilmaisinkello-191443/

Väliniemen ohjeet sytkänsäätöön: http://www.valiniemi.com/tekniikka/raket120.php

PS. Sytkän säätö ei tee koneesta kultamunaa, mutta sillä voi pidentää koneen elinikää ja ehkä saavuttaa pari kymppää paremman kierrosajan joissain tilanteissa riippuen kymmenestä muuttujasta. Suosittelen kaikkia tiimejä ainakin mittaamaan ennakon, jotta kenties perseellään olevat tehdasasetukset saa korjattua normi haarukkaan.


 

Team Laine Verkkokauppa