AKK:n viralliset tiedotteet > Lajiryhmän ja hallituksen tiedotteet

Juniorluokkien rengas 2019

(1/2) > >>

MKR:

https://www.autourheilu.fi/uutiset/kartingin-rengas-pikkuluokissa/

Karvis:
Eikä menny edes kauan tämän julkisen salaisuuden tiedottamisessa ::)

Tony60:
Suomi on vähän tällainen yhden totuuden maa, jossa ainoastaan yksi mielipide on sallittu.  Toivottavasti kuitenkin eriävät mielipiteet kartinliiton osalta sallitaan, sillä eihän Suomen pitäisi olla mikään totaalitäärivaltio.


Ristiriitaiset tunnelmat tästä päätöksestä, vaikka se oli odotettavissa.

Vaikka tämä lajiin liittyvä politikointi onkin ollut ikävää, niin onhan tämä ollut lajina mukava perheen yhteinen harrastus, josta nyt sitten siirretään keskittyminen enemmän muihin lajeihin. Tai ainakin pohditaan jatkoa uudelleen, sillä tavoitteena on ollut koko touhussa hauskanpito, eikä mikään kansainvälinen menestys.

Ja toisaalta säästyy tuhansia euroja, kun omaa kisakalenteria voi karsia.  Säästyneillä euroilla voi ostaa vaikka pari Rotaxin konetta.  Tai sitten uuden kaksipyöräisen.  Rahan säästön lisäksi aikaa jää myös enemmän kaksipyöräisille.
 
Keskustelin aiemmin parin seurassa vaikuttavan konkarin kanssa tulevasta rengaspäätöksestä, eikä päätös saanut tukea heiltäkään.  Toiselta konkarilta kommentti olikin, että sellaista se AKK:n touhu on aina ollut.  Perspektiiviä näiltä konkareilta löytyy ainakin 50 vuotta.  Osa kartingin ja osa rallin puolelta.

Mielestäni tässä kärsii kaikki muut pikkuluokat Mini60 lukuunottamatta.  Mini60 moottori tarvitsee ilmeisesti suurempaa kaarrenopeutta, mikä ei Raketissa ole tarpeen, jos osaa ajaa mutkaan.  Voin olla väärässäkin Mini60 osalta, mutta ainakin Raketeilla pääsee Mini60 autoista mutkaosuuksilla karkuun.

Valitettavasti maahantuoja päätti lähteä sopimusmuutokseen kesken sopimuskautta.  Tästä syystä ”äänestän jaloillani” ja jätän Jaatiselta tästä lähtien renkaat ostamatta.  Toivottavasti joku muu toimija tuo renkaat maahan itse, niin voimme siirtyä heidän asiakkaakseen.

Voinhan olla täysin väärässäkin tulevan kauden renkaiden suhteen ja ne soittautuvat hyviksi pitonsa säilyttäviksi kestäviksi renkaiksi.  Siihen nyt pitää kuitenkin varautua, ettei näin kuitekaan ole.  Valmistaja ei näitä ominaisuuksia ainakaan lupaa.  Sellainen kävi myös mielessä, että toimitetaanko nyt kaikkiin seuroilla oleviin Flying Finn autoihin Vega Mini renkaat jotenkin AKK:n sponsoroimana?


P.S.  Jos jollakin on jäänyt viimekauden päätteeksi käyttämättömät renkaat varastoon tätä kautta varten, niin voisi koittaa myydä ne AKK:lle.  Takaisinostoon ei varmaan ole mitään juridista velvoitetta, mutta ehkä moraalinen velvollisuus.  Kannattaa yrittää, sillä AKK:n reiluus voi vaikka yllättää.

MKR:
Ja jotta tämä narina saa oikean osoitteen niin AKK:ta ja/tai lajiryhmää on turha osoittaa. Nimenomaan purina ja narina renkaista tuli HARRASTAJILTA ja lajiryhmää VAADITTIIN toimiin tasapuolisemman renkaan valitsemiseksi. Vaatijoita ei ollut yksi tai kaksi...

Kuinka paksu kallon pitää olla että tämä fakta menee perille.   ;D ;D

Edelleen: Valmistajan mukaan uusi rengas on toleranssissaan kovimmillaan kovempi kuin Cadet toleranssiltaan pehmeimmillään. = Voi tulla tilanne että Cadet yksilö on nopeampi/pehmeämpi kuin Mini yksilö.

Ehkä tosiaan ei kannata edes kokeilla tätä uutta vaihtoehtoa vaan kävellä vain pois. Sehän vasta noloa olisi jos uudet renkaat osoittautuisivatkin hyviksi. Eikö?
Vain tuleva kausi näyttää ja nyt saamme yhden kauden kokemuksella paljon tietoa seuraavan kolmen vuoden sopimuskautta varten.

Ketään ei varmaan tosissaan meinaa ajaa kilpaa edelliskauden renkailla, mutta harkkarenkaiksi edelliskauden Cadetit kelpaavat mainiosti.

Mukavaa kevään odotusta.  :)

Karvis:
Eiköhän tässä nyt tehdä pikkuisen hätiköityjä johtopäätöksiä tulevasta renkaasta ja sen mahdollisesta nopeasta kulumisesta, liekö vielä ainuttakaan rengasta maassa puhumattakaan että niitä olisi vielä kukaan päässyt kokeilemaan ja jo tuomitaan huonoksi ??? Ja mihin se olisi kummentunut jos tämä sama päätös olisi tehty vasta vuoden kuluttua, sama marina vain vuotta myöhemmin?

Edellinen rengas oli niin huono ja ennenkaikkea epätasainen laadultaan, ettei tällä päätöksellä ainakaan huonompaan suuntaan voi mennä. Vielä kun olisi saatu se saderenkaaksi kutsuttava kusiluistin vaihdettua johonkin oikeaan renkaaseen, niin aina vaan parempi.


--- Lainaus käyttäjältä: Tony60 - 13.02.2019 11:11 ---Mielestäni tässä kärsii kaikki muut pikkuluokat Mini60 lukuunottamatta.

--- Lainaus päättyy ---


Miksi muut luokat kärsisi tästä päätöksestä, perustele nyt edes hiukan.


--- Lainaus käyttäjältä: Tony60 - 13.02.2019 11:11 ---Valitettavasti maahantuoja päätti lähteä sopimusmuutokseen kesken sopimuskautta.  Tästä syystä ”äänestän jaloillani” ja jätän Jaatiselta tästä lähtien renkaat ostamatta.  Toivottavasti joku muu toimija tuo renkaat maahan itse, niin voimme siirtyä heidän asiakkaakseen.
--- Lainaus päättyy ---

Eiköhän ne kaikki renkaat ole Jaatisen maahantuomia kuten ennenkin eikä kisapaikalta ole muita saatavilla, kyläkisoihin voi toki renkaat tilata maailmaltakin. Ja jos oikein haluaa boikotoida niin siirtyy ajamaan Rotaxia, siellä saa punoa mojitot alle.


--- Lainaus käyttäjältä: Tony60 - 13.02.2019 11:11 ---Sellainen kävi myös mielessä, että toimitetaanko nyt kaikkiin seuroilla oleviin Flying Finn autoihin Vega Mini renkaat jotenkin AKK:n sponsoroimana?
--- Lainaus päättyy ---

Miksi pitäisi? Tutustumisajoissa ne vanhan mallin saippuapalat pelaa kyllä ihan mallikkaasti ja kun kyseessä ei ole kilpailukalusto niin ei niiden tarvitse sääntöjenmukaisia olla.


--- Lainaus käyttäjältä: Tony60 - 13.02.2019 11:11 ---P.S.  Jos jollakin on jäänyt viimekauden päätteeksi käyttämättömät renkaat varastoon tätä kautta varten, niin voisi koittaa myydä ne AKK:lle.  Takaisinostoon ei varmaan ole mitään juridista velvoitetta, mutta ehkä moraalinen velvollisuus.  Kannattaa yrittää, sillä AKK:n reiluus voi vaikka yllättää.
--- Lainaus päättyy ---

Mulla on kierros viime syksyn cadeteja varastossa, jos AKK, sinä, tai joku muu ne haluaa lunastaa takaisin niin kaikin mokomin tervetuloa hakemaan. Mutta en minä niistä jaksa surua ottaa puseroon vaikka niillä ei saakaan ajaa kilpaa tulevalla kaudella, ei niillä muutenkaan olisi voinut kilpailla enää ylivuotisena. Ajellaan omissa reeneissä pois tai punotaan nuoremmalle kuskille cadetiin, menee hänen höntsäajoissaan monta vuotta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta