Kartingkeskustelu > Cadet, Mini, Raket, KF6 ja Yamaha

Raket 95 kampiakselin välys

(1/2) > >>

ratia69:
Taas kyselen 95-raketista. Onko normaalia, että kampiakselin päittäisvälys on n. 1mm? Tämä, kun kokeilin liikuttaa vauhtipyörää sivusuunnassa. Entä sama kytkinkehän+hammaspyörän kanssa, välys 1-1,5mm?

ratia69:
Liikutin vauhtipyörää siis kampiakselin pituussuunnassa, en toki sivusuunnassa...

paavojaelvis:
Kampiakselin päittäisvälyksen arvioinnissa silmä ja käsi huijaa.  Mittaa välys mittakellolla.

ratia69:

--- Lainaus käyttäjältä: paavojaelvis - 30.06.2019 08:11 ---Kampiakselin päittäisvälyksen arvioinnissa silmä ja käsi huijaa.  Mittaa välys mittakellolla.

--- Lainaus päättyy ---

Ei ole mittakelloa tähän hätään, mutta akselin ääriulkoasennossa (rattaan puoli) vauhtipyörän ja rungon väliin mahtui naftisti 2.5mm kuuskoloavain. Kun työnsin vauhtipyörän sisään, väliin mahtui enää 1.5mm avain. Sanoisin, että välys on lähempänä 0.9mm kuin 0.8 mm. Kytkinkellon välys on tähän LISÄÄ vielä se 1.5mm. Eli yhteensä ratas liikkuu 2.5mm moottorin pitkittäissuunnassa.

Siis, kuinka paljon (tai vähän) välys pitäisi olla ja mitä voisi tehdä sen muuttamiseksi?

Timberman:
Liikaa on väljyyttä. Kuinka paljon on väljää, kun liikutat akseliä ylös ja alas. Jos niinkin päin selvää väljyyttä, niin laakeri remonttii pikimmiten, ettei alakerta hajoa. Kun otat tulpan pois ja pyörität akselia ja laakereista kuuluu ääntä, niin voit olla varma että kohta hajoaa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta