Vielä kerran pojat: Rengasopimus ei salli yhden luokan mallin vaihtoa. Fakta on se että menee vähintään 3-4 kisaa ennenkuin renkaasta päästään varmuudella jyvälle -> Ollaan puolivälissä kautta.
Cadetin tehoilla / painoilla taitaa enemmän olla se ongelma että nykyinenkin rengas vaan kasvaa käytössä kun rengas kerää kumia asfaltista. Ajoin aikoinani kilpaa useamman vuoden n.30hp / 172kg autolla, sarjassa jossa renkaan shore luku oli 50. (Rengas oli Vega SL6, jotka olivat tuolloin pehmeämpiä kuin nyt) Kaudessa oli 8 osakilpailua, käytin 4 sarjaa per kausi. Setti maksoi 175,-Euroa eli yhteensä meni siis 700 euroa renkaisiin ko sarjaan kaudessa. (ajoin kyllä muitakin sarjoja) Keskinopeus tuolla härvelillä oli esim Vihdissä n 80kmh. = Aika hätäinen vehje verrattuna Cadettiin.
Olet varmaan samaa mieltä että renkaan kulumiseksi tarvitaan rengasta kuluttavia voimia, niin sivu- kuin pituussunnassakin? Nämä voimat kasvavat vauhdin ja massan mukaan. Eikö vain?

Jos nyt ynnätään, niin olet esittänyt aika hurjia lukuja:
Esittämälläsi kasvavalla rengaskulu summalla (500-1000€) Cadet/Mikro harrastaja hankkisi 3-6 rengassarjaa ENEMMÄN renkaita kaudessa, jotka eivät edes tahdo kulua ko luokassa.

Jos kuluminen lisääntyy vaikka yläkanttiinkin arvioituna 25% niin yhteensä siis Cadet/mikro harrastaja hankkisi keskimäärin kaudessa 12-18 sarjaa renkaita, nykyisen käyttämänsä 9-12 sarjan sijaan?

Joku Kroisos voi toki näin toimiakin, mutta se on silloin vain perusharrastajan etu, kun hyvää ja kulumatonta rengasta löytyy kivasti rengaskeräyshäkistä ilmaiseksi!
Ynnäilläämpä hieman lisää. Otetaan kuvitteellinen kausi: Ajetaan koko kausi kovilla renkailla, joita kuluu kaudessa 3 sarjaa. Viimeinen sarja oli pakko ostaa viimeiseen kisaan syksyllä, kun toka sarja oli jo aivan loppu. Viimeinen sarja jää kisan jälkeen syksyllä yhden kisan ajettuna niin sanotusti näppeihin. Sama variantti 25% enemmän kuluvilla renkailla: 3. sarja hankittiin jo loppukesästä ja riitti hyvin viimeisen kisan läpi. Syksyllä näpeissä 3 loppuunajettua sarjaa. Mikä oli ero rengaskuluissa?
Toki ruletti voi pyörähtää niinkin että enemmän kuluvia olisi pitänyt hankkia vielä yksi setti, mutta näillä rengasmäärillä kaudessa tuo voi osua miten päin tahansa.
Kartinkia pystyy edelleen harrastamaan erittäin edullisesti, vaikka junior luokkiin valittaisiinkin hieman pitävämpi rengas. Voi jopa käydä niin että kumi kuluu vähemmän kun se ei luista koko ajan?

(tämäkin on todettu ihan käytännössä kun vastakkain on hyvä ja huono kuski samoilla laitteilla)
Tasapuolisemmalla välineistöllä on myös puolensa: Lajiin on helpompi ja edullisempi astua, kun ei tunnu siltä että täytyy olla houdini saadakseen edes renkaat toimimaan, saati rungon säätöjen loogisempi toimivuus. Lajin etu on että se ei tunnu salatieteeltä ja mitä aikaisemmin aloittelija pääsee "ryhmän vauhtiin" mukaan niin sen varmemmin se saapuu myös seuraavaan tapahtumaan.
Jos oikein säästölinjalle haluaa niin ainahan voidaan tilata kiinasta renkaat:
https://oasislandwheel.en.made-in-china.com/product/wNAmEzKYhghB/China-Go-Kart-Wheel-and-Tires-10X4-5-5-11X7-10-5-.html(Tosin olen kuullut että nämä kovuudesta huolimatta kuluvat pölynä ilmaan suorastaan silmissä)
Sekä moottorit:
https://china-artex.en.made-in-china.com/product/OManQtovaFAG/China-Gx200-168f-6-5-HP-Go-Kart-Gasoline-Petrol-Engine.html 
Vastuunkanto voisi olla myös toisinpäin: Jos nyt ei tehtäisikään päätöstä vaihtaa, niin kantaisitko vastuun että 90% nykyisistä junior-luokan harrastajista lähtisi vaikka kivenveistoon?
Kuten huomaat: Asiat eivät välttämättä olekaan niin yksiselitteisiä, vaan pöydällä on monta muuttujaa. Meillä suomessa on siitä hyvä tilanne että aktiivisia harrastajia, jotka ovat olleet lajissa pitkään ja joilla on tahto kehittää lajia eteenpäin on paljon ja lajiryhmäkäytäntö mahdollistaa asioihin vaikuttamisen. Lisäksi meillä on hyvät suhteet suuriin keski-euroopan karting maihin aktiivisen kilpailutoiminnan myötä. Tietoa ja ymmärrystä on siis runsaasti saatavilla.
Jos me koskaan tehdä mitään muutoksia tai seurata mitä/miten maailmalla toimitaan, niin me ollaan pian samassa Soviet Finland pisteessä jossa katsastusmies hylkää autosi vaarallisena koska siitä puuttuu roiskeläppä, jotka oli todettu euroopassa 20 vuotta aiemmin erittäin vaarallisiksi näkökenttää haittaavan vesisumun johdosta. Puhumattakaan lisäjarruvaloista jotka oli Suomessa myös vaarallisia kapineita aikoinaan.

Isolla osaa harrastajista on polte päästä ensi kaudella ajamaan hieman pitävämmällä ja tasapuolisemmalla renkaalla, joten eiköhän mekin jäädä odottelemaan jännityksellä miten homma etenee ja ollaan sitten seuraavaa rengassopimusta sorvattaessa pitkän verran taas kokeneempia.
