Kartingkeskustelu > Aloittelijoiden kysymykset

16 vuotias kyselee

(1/3) > >>

mika132:
Eli olen 16v ja mietein, että mahdanko olla liian vanha aloittamaan kartingia oikein kisa pohjalta? Mitenhän kannattaisi aloittaa. Varmaan ensin harjoitella yksinään vuosi ja sitten vasta osallistua johonkin kisoihin? Mistä löytyy näitä kisoja?

TA:
No se nyt ainakin olisi hyvä vielä täsmentää, että haluaisitko kilpailla ns. arvokisoissa (SM-PM-EM-MM) vai kilpailla ns. harrastajaluokissa.

Harrastajaluokkiin et ole ollenkaan vanha, kaikkiin et edes tarpeeksi vanha. Siellä olisi helpointa aloittaa kokemuksen kerääminen Raket 120 pohjaisella laitteella ja jatkaa voisi sitten johonkin TAG-luokan koneella varustettuun. Nämä ovat kytkimellisiä laitteita ja jos muistan oikein niin TAG-luokistakin on mahdollista saada nousupisteet yleiseen luokkaan ja siellä on sitten KF-luokat.

Yamaha on tietysti yksi luokka aloittaa mutta se on 16+ ikäiselle kai nykyään ainoa suoravetoinen luokka. Sieltä yleiseen ja KF-luokkiin. Siellä saa jaa vanhempanakin, tosin KF3:sta en ole varma onko siinä joku yläikäraja.

KF-luokissa antaa kyllä melkoisesti tasoitusta muille jos aloittaa vasta 16 v kun monet siellä ovat siinä iässä ajaneet kilpaa jo 10 vuotta (aluksi tosin jossain harrastajaluokissa).

TA

mika132:
Ajattelin aluksi ihan harrastupohjalta juuri kokemuksen ja taitoijen keräämiseksi. Tarkoitus olisi vuoden kahden tai kolmen ajovuoden jälkeen lähteä oikein yrittämään parempiin sarjoihin.

Niin onko jotain sivua johonkin amatööri sarjaan, jossa ajelee aloittelijoita tai vastaavia?

awi:

--- Lainaus käyttäjältä: mika132 - 02.02.2010 22:59 ---Niin onko jotain sivua johonkin amatööri sarjaan, jossa ajelee aloittelijoita tai vastaavia?

--- Lainaus päättyy ---
Kerroppa paikkakunta missä asustat, niin väki osaa kertoa sarjoja samalta suunnalta.

mika132:
Kokemäellä asustelen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta