Kartingkeskustelu > Cadet, Mini, Raket, KF6 ja Yamaha

Raketin vauhtipyörän irrotus

(1/1)

Alfred Kurki:
Olen lämmitänyt. Takonut ulosvetäjän ruuvia ja taas lämmittänyt...mutta ei irtoa. Kampiakselissa ei näy kiilauraa. Miksei? Ennakko oli 2.4. Moottori on ollut viimeksi käytössä n.15 vuotta sitten, mutta säilötty lämpimässä. Pahemmatkin ruosteet on vähemmällä lämmittämisellä irronnut, niin en enää oikein usko että on ruosteessa...Pitääkö vain jatkaa lämmitämistä ja ulosvetäjään hakkaamista vai onko parempia ideoita? (Sylinteri on 0R1 jos se kertoo jotain)

Alfred Kurki:
Lämmittämistä ja kopistelua jatkettu. Ei vaikutusta. Ei kellään muulla ole kokemuksia vastaavasta onkelmasta ???

EriHidaste:
Tiukassa on ollut vanhassa kammessa ja ulosvetäjä kun vain oli tarpeeksi jykevä niin kyllä se napsahti irti. Varsinaista kiilauraa ei siellä näykkän kun se on vain kolo sille kiilalle. Se tulee esiin vasta kun vauhtipyörä on irti. Onhan olemassa myös jäähdytys/jäädytys-spray, jolla voit jäähdyttää vastaavasti akselia. Jos siellä on välissä vielä jotain ihmemömmöä niin se voi olla yllättävänkin tiukassa. Jos usko loppuu, niin vie paikalliselle pajalle. Uskoisin että sieltä voi apua löytyä.

Kimi:
Lämmitä kuumailmapuhaltimella ulosvetäjän kiinnityspultteja ja samalla kiristät keskipultin niin kireälle kuin voit, odotat noin 30 min että kiinnityspultit kylmenee. Jos ei ole napsahtanut irti, niin lämmitä ulosvetäjän keskipulttia, viimeistään tässä vaiheessa pitää irrota.  Eli hyödynnät metallin lämpölaajenemista. Jos ulosvetäjässä on 8.8:n pultit niin ne saattaa painua kasaan vedosta, pitää olla vähintään 12.9:n pultit.
Jos ei vieläkään ole irronnut, niin laita koko höskä 200 asteiseen uuniin. Toi vauhtipyörä saattaa sitten lentää irti aika iloisesti, joten pidä mutteria löysästi paikoillaan, vauhtipyärän ja mutterin väli noin 2mm riittää.Alfred Kurki:
Kiitoksia hyvistä neuvoista. Ei vain irtoa. Taidan ulkoistaa tämän homman, ennen kuin hajotan jotain. Nimimerkki.järki vähenee niin voima lisääntyy

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta