Kartingkeskustelu > Cadet, Mini, Raket, KF6 ja Yamaha

AKK:n tiedote 19.3.2010

(1/2) > >>

Team Laine:
2.3 Mini-luokka

Kansallinen Mini-luokka loppuu 31.12.2010.

2.4 Karttien numerotunnisteet

Kaikissa luokissa otetaan käyttöön keltaiset numeropohjat ja mustat numerot 1.1.2011 lähtien.

tuomoeskelinen:
Tuoreessa AKK:n lehdessä Sami Lappalainen otsikoi kirjoittamansa jutun turhaksi karting jutuksi. Mainitussa jutussa Lappalainen tuo esille minin loppumisen ja 'mahdollisen' ikärajan muuttamisen kadetin-raketin välille kymmeneen vuoteen. Eli 10 vuotiaat tulevaisuudessa kadetista suoraan raket luokkaan, tai 'tokihan on mahdollista ajaa myös Harrastaja-luokassa ennen Raket tai KF6-luokkaa.'

Eli kaiketi AKK on kuunnellut aikansa kentän nurinaa ikärajoista ja toimenpiteitä on tulossa? Kaiketi oikean suuntainen päätös monen mielestä.

Samassa jutussa Lappalainen vakuuttelee myös Raket luokan ikuisuuden olevan koskematon. Mini luokan poistoa perustellaan muiden pikkuluokkien lisääntymisen nimissä.

Kysymyksiä:

Mitä ovat ne muut lisääntyneet / lisääntyvät pikkuluokat? KF6? Raket? Joku ihan muu?

Mikä on Raket luokan arvo jatkossa? Entä KF6? Ajetaanko näitä rinnakkaisina luokkina? Miten tämä puolustaa paikkaansa, jos Mini lopetetaan juuri useiden päällekkäisten pikkuluokkien vuoksi?

Säilyykö Raketin 'epävirallinen SM arvo' karnevaalikisojen muodossa vai mihin mennään? Vai virallistetaanko se jossain muodossa, Cup-SM-jotain muuta? Ja samat kysymykset koskien KF6 luokkaa!

Eli sikäli olen Sami Lappalaisen kanssa otsikoinnista samaa mieltä, juttu oli turha. Kirjoitus herättää enemmän kysymyksiä ja luvatut tulevaisuuden visiot jäävät kyllä tyystiin kertomatta!

Tuomo Eskelinen

salmari:
mitä etua tuolla numeroiden samanlaiseksi muuttamisella saavutetaan? Tietääkö kukaan?

Jarppis:
No ainakin kauppias/asiakas linjalla, kauppiaan ei tarvi pitää varastossa kun mustia numeroita ja vice versa. Tarrasarjoissa on jo keltaset pohjat.

paljakka:
TAKAKUMIn kanssa olen samaa mieltä ;)
AKK:n lehden vieraskynän juttu oli mielestäni hieman ylimielinen.Sanoma ja sävy oli lähinnä se, että älkää te siellä palstoilla pulisko, kyllä me täällä tiedetään asiat ja kerrotaan jos katsotaan aiheelliseksi.
Ja sitten paljastettiin että lajipäälliköltä saa varmasti oikean tiedon.

Voimassa oleva tieto lajipäällikön viimevuotisten potkujen jälkeen on se, että kartingin lajiryhmän asioita AKK:n toimistolla hoitaa pääsihteeri!?
http://www.autourheilu.fi/lajit/karting/lajiryhma/
Vai onko jossain muualla kuin nyt tuossa vieraskynäilijän tekstissä kerrottu, että projektikoordinaattori-tittelillä toimiva henkilö on kartingin lajipäällikkö? No hänelle minä kyllä nyt olen soittanut tai mailannut silloin kun olen tarvinnut lisätietoja!

Tuo KF-luokkien mestaruuskisojen määrä ei ihan ensi lukemalta auennut. Miksi KF2-luokassa on vähemmän osakisoja?
Jos AKK:n karting-tiedotus toimisi, niin keskustelut näillä palstoilla eivät olisi läheskään niin tarpeellisia kuin tällä hetkellä.

Tiedon panttaaminen ja sen pitäminen vain tietyn sisäpiirin tietona on luonut kentälle tyhjiön, joka on aina täyttynyt joillakin arveluilla ja spekulaatioilla. Toivottavasti tämä tilanne nyt muuttuu, kun kartingia vetämään on saatu projektikoordinaattori/(lajipäällikkö?)

Tänä keväänä KF6-luokka on ollut valitettava esimerkki tiedotuksen puutteen/viiveen aiheuttamasta tilanteesta.
Ensimmäisiin kisoihin on vain kolme viikkoa, mutta vieläkään ei harrastajakunta tiedä millaisella moottorilla voi/kannattaa kisassa ajaa. Puhumattakaan siitä, että kukaan 54:stä  luokan numeron varanneesta tietäisi mistä voi ostaa sen vanhojen moottorien päivitykseen vaadittavan sytkälaitteiston! Vai onko edelleen niin, että vain jotkut tietävät - ja muille asia selviää sitten ensimmäisten kisojen hylkäyksissä?


On hienoa jos karting lajiryhmän asioita valmistelee henkilö, jolla on kiistaton lajituntemus ja todellista kokemusta oikeasta kartingista. Aloitteita ja kehitysehdotuksia tulisi varmaan enemmänkin mikäli joskus toteutuisi myös kartingin lajiryhmän kohdalla se AKK:sta viime vuonna annettu lupaus, että lajiryhmän jäseniä ja puheenjohtajuuksia on tarkoitus kierrättää... ::)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta