Kirjoittaja Aihe: vetoomusta mini-luokan säilyttämisen puolesta?  (Luettu 20045 kertaa)

vaari

  • Grade C
  • ***
  • Viestejä: 62
Vs: vetoomusta mini-luokan säilyttämisen puolesta?
« Vastaus #30 : 09.09.2010 11:08 »
Jos mini poistuu kansallisista, niin se poistunee käytännössä myös harrastajatasolta. Cadetin ja raksun nopeusero ei ole suurin riski kolareiden syntymiseen ja loukkaantumiseen raketteihin siirryttyä.  Kokemus- ja painoero ovat isommat riskit. On ihan eri asia saada niskaansa lyijyineen 70 kg painava auto kuin 30 kg kevyempi. Suuri kolaririski syntyy silloin, kun samassa lähdössä ajavat aloittelijat ja rutinoituneet kilpailijat 2-3 vuoden ajokokemuksella. Ongelma ratkeaisi, jos kansallisiin raket-junior kilpailuihin vaadittaisiin jonkin tason osaamista, ikä voi olla sama kuin nyt mineissä. Aika-ajoon esim. 103- 105 %:n (radasta riippuen) sääntö eli ei mukaan, jos ei pysty parin (kolmen) sekunnin päähän paaluajasta. Poikkeuslupamahdollisuus tuomaristolla, jos jo näyttöjä antanut kuljettaja jää tuon rajan alle teknisistä syistä tai kolarin takia. Tai kokemusta vähintään 10:stä kerhotason kilpailusta. Tai sekä että. Harjoitteluvaiheen kuljettajat kilpailisivat niissä "tiistaisarjoissa" siihen saakka, kun ajo alkaa sujua kansallistasolla. Kilpa-autoilun riskejä ei voi koskaan kokonaan poistaa, em. tavalla ne vähenisivät(?). Vanhempien hermoiluun muutos toisi helpotusta(?).

ninni

  • Grade B
  • ****
  • Viestejä: 99
Vs: vetoomusta mini-luokan säilyttämisen puolesta?
« Vastaus #31 : 09.09.2010 16:13 »
täältä ääniä minille

oma lehmä vielä tulossa siihen ojaan
vai miten se oli ;)
Jep

DSMarko

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 768
Vs: vetoomusta mini-luokan säilyttämisen puolesta?
« Vastaus #32 : 09.09.2010 20:38 »
MININ tulevaisuudesta kiinnostuneille: Ruotsin kartingutskottet vaimikäse KU nyt oli on tiemmä päättänyt jatkaa micro-luokkaa (MINI) tämän vuoden säännöillä ensi vuonnakin (päätös KA 07-10). Eli R85 pakopuolelta kuristettuna = cadetin pakoputkella ja 95 kg (?) max paino. Suomessa luokka poistettiin ensi kaudelle.
« Viimeksi muokattu: 09.09.2010 20:45 kirjoittanut DSMarko »
"Jos kaikki tuntuu olevan hallinnassa, et aja tarpeeksi kovaa"
Mario Andretti

Kimi

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 563
Vs: vetoomusta mini-luokan säilyttämisen puolesta?
« Vastaus #33 : 10.09.2010 00:34 »
Moi,

Voisko joku asiaa ajava  minihuoltaja soittaa tuonne AKK:n toimistoon ja kysyä mikä on syynä luokan lopettamiseen ja ketkä tän koko idean takana on.

Ruotsissa kartinglajiryhmä pitää kokouksista ja päätöksistä pöytäkirjaa, jotka ovat julkisia SBF:n sivuilla (vaatii tunnarit, jotka vastaa meidän KITIä).  Lisäksi ruotsin LR, eli KU, suosittelee että kaikki luokat perustaisivat ajajayhdistyksiä, joka esittäisi luokkaa koskevat asiat KU:lle. Ajajayhdistyksen esitykset kirjataan pöytäkirjaan,jolloin ajajayhdistys voi pöytäkirjoista seurata että esitys on huomioitu, ja siihen on otettu kantaa.
Me ollaan täällä luoteismongooliassa vuosikymmeniä ruotsalaisia perässä tässä asiassa. Avoimuus takaa sen että sooloilu ei ole mahdollista. Esitettävät sääntömuutokset ovat etukäteen tiedossa, jotka sitten kirjataan SBF:n sääntökirjaan ja pultataan vuosiksi eteenpäin.

Suomessa taas päätökset tulee kuin salama kirkkaalta taivaalta, ja koskaan ei voi tietää millainen salama sieltä tulee, koska, ja mihin se osuu.
Lisäksi on ollut havaittavissa tänäkin kesänä, että salama vedetään takas, ja pistetään se iskemään toiseen paikkaan.
Tuossa on yksi esimerkki, ja jos luulette, että tuo on ainut, niin kai se sitten on. Ymmärrän hyvin miksi niin sanottu vanha kaartti, jonka opin tuntemaan hyvin viiden vuoden aikaana, joka ollut kymmeniä vuosia tässä harrastuksessa mukana, ei enää halua ottaa kantaa mihinkään.

Lisäksi kaikkien ei tarvitse hakea menestystä,  vaan mukavaa kesäharrastusta, jossa oppii tuntemaan paljon kavereita ympäri suomen, joka ainakin mulle on antanut paljon virtaa, teen sitten mitä vaan.
Ei tämä reissaaminen kartingissa ole sen kummempaa kuin jokaviikkoiset fudisturnaukset.

http://www.kartingforum.fi/forum/index.php/topic,7236.0.html


 
Heti ensimmäisessä lauseessa mainitaan että kommunikaatio on tärkeää. 

Vi i Kartingutskottet (KU) vet att det är viktigt med kommunikation.
Ett av våra mål när vi tillträdde var bl.a. bättre kommunikation mellan rörelse och KU.
Vi har börjat med bl.a. era Sportgrensansvariga (SGA) i distrikten, pratat om att deras jobb är jätteviktigt och har medlemmarna i distriktet frågor, synpunkter, förslag, dispensansökningar etc. skall det gå via er SGA som skall informera oss och vi ska samarbeta tillsammans. I vissa distrikt har det fungerat bra och i vissa har det fungerat sämre.
Vi i KU har alla ett vanligt heltidsarbete och vår roll i KU är på en helt ideéll basis på vår fritid. Vi får ingen lön för den tid och arbete vi lägger ner. Vi har kontakt med varandra flera gånger i veckan och har möte ca en gång i månaden.
Något som har varit otroligt tråkigt är att när vissa beslut har tagits som inte faller alla i smaken har vi alla blivit hotade på ett eller annat sätt. Det är något som vi absolut inte accepterar och inte heller Svenska Bilsportförbundet som har i bl.a. en av sina visioner - Etik & Moral!
Vi har en gedigen bakgrund inom karting och motorsport och ni som verkligen vet vilka vi är och vilken bakgrund och kunnande vi har tycker vi gör ett jättebra jobb och förstår varför vi tar vissa beslut. Vissa som man träffar, vet vem man är men vågar inte komma fram och prata och fråga - det är bättre att ta det bakom ryggen tydligen. Vad visar det?
Vi vill nu med vår officiella hemsida samt detta forum kunna få fram ännu mer info och har ni frågor kan ni antingen skicka mail till oss eller skriva här. Vi varken läser eller använder några andra forum än detta.
Vi uppmanar även alla klasser att bilda förarföreningar för att få fram Era frågor eller önskemål till oss. Använd gärna era SGA också.
Tack på förhand!
__________________
Maria Sjölander
Sekreterare Kartingutskottet

http://forum.sbf.se/showthread.php?t=110
Terv. Liikkuva Shikaani
Roomalainen sananlasku
"Vartti paskalla on kymppä radalla"


 

Team Laine Verkkokauppa