Kirjoittaja Aihe: International Superkart Series 3.-5.9.2010 Dijon, Ranska  (Luettu 6989 kertaa)

Team Laine

 • Administrator
 • Kilpailutapahtumien johtaja
 • *****
 • Viestejä: 101156
  • Team Laine verkkokauppa
 • Kotirata: Kangasala
 • Moottorimerkki: VM Motor
 • Runkomerkki: MS Kart
International Superkart -sarjan viimeinen ja ratkaiseva osakilpailu ajettiin tänä viikonloppuna Ranskan Dijon:ssa. Itse jätin tämän kilpailun väliin, kun piti ajaa Suomen Cup:ia Suomessa, joka sitten aivan liian myöhään vaihdettiinkin toiselle viikonlopulle.

Ranskassa oli kuitenkin Suomea edustamassa koko sarjan kiertänyt Vesa Lehtinen, joka on parantanut menoa koko ajan loppua kohden. Palkintopalli on Vesalle tullut tutuksi ja laitteet ovat näyttäneet kulkeneen erittäinkin hyvin. Eilisissä aika-ajoissa Vesalla oli hieman mystisiä sähköongelmia, joten sijoitus oli Vesalle hieman vaatimaton 8. Tiimin hyvällä avustuksella nuo ongelmat tuli ratkottua ja suurinpiirtein kaikki sähköosat vaihdettua, joten sunnuntaihin oli parempi lähteä.

Ennen viimeistä osakilpailua Vesa oli sarjassa toisena. Edellä oli vain hallitseva euroopanmestari Gavin Bennett ja kolmantena viime vuoden ISS:n mestari Robert Chilcott. Erot olivat kauden aikana kasvaneet sen verran että hyvällä tuurilla mahdollisuudet olivat jopa sarjan voittoon, kun taas huonolla tuurilla sijoitus olisi voinut vielä myös tippua.

Tämän päivän ensimmäisessä finaalissa kahdeksannesta ruudusta lähtenyt Vesa taisteli kuitenkin sen minkä pystyi ja oli maalissa lopulta 3. Sarjan kärkimies jäi sijalle 15., joten hänelle vain yksi piste. Nyt eroa oli enää 16 pistettä, joten jos Gavin keskeyttäisi tai jäisi muuten pisteittä, Vesalle riittäisi kakkossija mestaruuteen.

Illalla ajettu toinen erä päättyikin Gavinin osalta rengasrikkoon, mutta valitettavasti myös Vesalla kisa loppui jo ennen kuin mies pääsi edes radalle, joten sarjasijoitukset sinetöitiin heti alkuunsa. Vesalla hajosi kytkinkehä jo varikon portilla.

Sarjapisteissä Vesa Lehtinen oli siis upeasti 2. ja omalta osaltani olen myös tyytyväinen ajettuihin kilpailuihin, vaikka en ajanutkaan kuin puolet sarjan kilpailuista. Ennen viimeistä osakilpailua sijoitukseni oli 13., mutta epäilemättä tippui muutaman sijan vielä viimeisessä osakilpailussa kun en mukaan päässyt.

Seuraavana vuorossa on vielä kauden kolmas ja viimeinen EM-osakilpailu Ranskan Le Mans:n radalla 22.-24.10.2010. Siitä pari kuukautta eteenpäin alkaakin jo uusi kausi Arabiemiraateissa Dubaissa ajettavalla kilpailulla eli 13.-15.1.2011.

EDIT: Nyt saaduissa lopputuloksissa eroa Bennett:n ja Lehtisen välillä oli lopulta 22 pistettä. Kolmanneksi sarjassa nousi lopulta Dave Harvey. Omaksi loppusijoitukseksi jäi nyt 18, mutta ensi vuonna pyritään ajamaan koko sarja. Kaikkiaan kuskeja tässä sarjassa oli 53 kpl kahdeksasta eri maasta.
« Viimeksi muokattu: 06.09.2010 12:04 kirjoittanut Team Laine »
-- Marko Laine --
-- Team Laine --
shop.teamlaine.fi

Meiltä löydät tarvitsemasi kaikkiin karting-luokkiin aina babykartista Superkarttiin saakka. Kaikki nämä maahantuomamme MS Kartin valikoimissa

WEBERMAN

 • Grade B
 • ****
 • Viestejä: 89
 • Nothing beats the sound of WEBER`s
Niinpä.

Nyt kärkeen onnittelut teille molemmille hienoista saavutuksista ja harmi kyllä kun Sinä ja Lari jouduitte jäämään pois meidän Cup -päätöskisasta Lr:ssa joka nyt tynkänä saatiin päätökseen ihan hyvissä olosuhteissa. Suht viileää oli, sadetta saatiin hyvin vähän ja rata ehti meille kuivumaan, joten rengaspähkäilyä ei ollut ollenkaan. Ajovuorojen odotusaikaa kaluston korjauksista huolimatta oli liikaakin, mutta Tompon , Tolosen ja Isakovin ansiosta juttua riitti ihan muusta kuin Moottoriurheilusta, joten aika saatiin kulumaan.

Muuten vähän oli dramatiikkaa pyhänä, Paula pyörähti pohjakosketuksesta Kimikaarteessa ja Jari onnistui väistämään ulkoa, kun ei ollut ihan "perseessä" kiinni. Mies itse tosin tuoreeltaan ajon jälkeen totesi pokkana, että olisi pitänyt kiertää sisältä eikä ylärinteen kautta, kun mainitsin että reaktiot tuntuu toimivan tuhannenosassa. No tämä on tyypillistä Cool Man Jaria ilmeenkään värähtämättä,  äänenpainon ja volyymin muuttumatta.

Se on nyt selvää Tomin mukaan että vähintäin 4 kisaa ajetaan ensivuonna ja tietysti sen SM arvon eteen Tomi tekee myyräntyötä joten jäädään odottelemaan ensikautta.

Anteeksi nyt tämä SK.sta poikkeaminen :-\

JK: olihan sitä sitten lauantaina Jarilla ohituskisa Raatoauton kanssa, oli tullut vähän hätäisesti radalle ja valkoliputkin oli hukassa. Myös pyhänä viimeisessä Finaalissa Tero ja Marko hivenen kisailivat, tuloksena Teron keskeytys, mutta poja sopivat asian heti, joten eisiitä kai sitten pahaa makua jäänyt kellään.
« Viimeksi muokattu: 14.09.2010 00:10 kirjoittanut WEBERMAN »


 

Team Laine Verkkokauppa