Puuhamaa > Hiekkalaatikko

Gran Turismo 5 - Karting

(1/4) > >>

wannabe75:
Moikka!

Joulupukilta toivoin sukkia, fleesen ja GT5-pelin. Pukki jätti pelin tuomatta, joten piti se hankkia itse vuodenvaihteen jälkeen. Yleensä autopelit ei kiinnosta paljoakaan, mutta tässäpä onkin karting-osio mukana. Yleisesti ottaen peli on hieno ja hyvin toteutettu. Pelissä edetään ura-moodilla, eli ajellaan kisoja ja kokemupisteitä/rahaa karttuu. Kun menestyy kisoissa pääsee uusiin autoluokkiin ja saa palkkioina kulkevampia menopelejä. Autoja pystyy virittämään ja hankkimaan uusia osia ihan riittävän vapaasti.

Heti muutaman kisan jälkeen avautui ensimmäinen karting kilpailu. Mie ajattelin, että helppo homma voittaa kisat heti alkuunsa. Rata oli lyhyt ja mutkat vain oikealle. Kaiteet tuli tutuiksi ensimmäisessä, toisessa ja kolmannessa mutkassa jne... Aikansa opeteltua sain auton pysymään tiellä. Hiljalleen nopeutta lisää ja voittokin napsahti saman illan aikana. Seuraavassa radassa oli nurmikkoa reunoilla ja niitä kynnettiin sitten seuraavaksi pitkään. Ajan myötä alkoi tämäkin sujumaan ihan mallikkaasti. Kokeiltiin kaverin kanssa kaksinpeliä ihan oikeilla formula radoilla. Ne on vähän liian pitkiä kartingilla ajettaviksi.

Pelissä on mukana helppokäyttöinen rataeditori. Kaikkea ei pääse muuttamaan, mutta ratoja saa ainankin nopeasti lisää. Itse olen ajellut padi-ohjaimella, mutta ratinhan tämä vaatii. Ei meinaa peukalo-ohjauksella saada autoa hallintaan, kun perä lähtee alta. Ratti on sitten vähintään 100€:n lisäinvestointi pelin lisäksi. Jos ei olisi euroista kiinni niin löytyy 500€ hintainen deluxe-ratti joka on kehitelty juuri tälle pelille. Peliä kannattaa kokeilla, että sopiiko se juuri siun makuun. Mie ainankin tykkäsin, mutta varmasti tämä ei ole kaikille. Laittakaa muutkin mielipiteitä, että sopiiko tämä mitenkään leikkimieliseen/vakavaan harjoitteluun vai onko kyseessä pelkästään peli.

Mielessä kävi, että olisi kiva laittaa vanhaan kart-runkoon ratti ja säädettävä penkki kiinni. Voisi olla aika hauskaa ajella olohuoneessa autossa istuen. Olen ihan varma, että vaimokin innostuu ajatuksesta.  ;) 

Team Laine:
Itse en ole ehtinyt vielä tuota hirveästi kokeilla, mutta kyllähän se ihan eri fiiliksen on tuonut kun on päässyt ajamaan ihan samoja ratoja kuin oikeastikin. On ollut kiva verrata miten esim. Le Mans:n ensimmäinen mutka ajetaan eri autoilla, verrattuna sitten esim. kun sitä oikeasti ajoi Superkartilla. Yllättävää kyllä oikeasti sen pystyi ajamaan kovempaa kun pelissä. Pelissä meinaa lähteä perä alta. Kai toikin paranee kun saa kerättyä parempia autoja ja säätöjä kohdalleen.

Beni:
On tullut pelattua Gt:tä nyt pian kk päivät ja on kyllä loistava peli kaikin puolin.

Jos omistatte pelin niin ostakaa ratti!!! Itse pelailin ensimmäiset 2 viikkoa ohjaimella ja nyt pari viikkoa ratin kanssa. Ero on aivan valtava!! Siis kokemus muuttuu aivan täysin. Sain siis pukilta Logitech drivig force gt ratin ja sen laadukkuus kyllä yllätti. Maksaa vissiin siinä satasen nurkilla ja suosittelen kyllä kaikille. 

 

wannabe75:
Nyt on kaikki karting-radat saatu auki. Viimeisestä puuttuu kultainen pokaali eli ajettavaa piisaa. Ratti helpottaisi kovasti.

kk:
Meiltä löytyy ko. peli ja sitä on tahkottu ankarasti. Mukuloille laitoin pienet tavoitteetkin, jotta radalle ei mennä ennen kuin on niihin päästy, no ovat tainneet kaikki jo saavuttaa. ;)

Muistaakseni olen nähnyt PS:n news:eissä mainoksen jopa penkistä, jossa on ratti, polkimet ja jonkin lainen kuppituoli. Onko kenelläkään kokemuksia semmoisesta?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta