Kartingkeskustelu > Cadet, Mini, Raket, KF6 ja Yamaha

HS 205 ja luokitustodistus

(1/6) > >>

Reima:
Raketin luokitustodistuksessa (piirustus 1/2008/15) on kaasarin reikien kokoja. Tulkitsenko oikein, että HS 205 kaasarissa venturiin tulevan reiän max koko on 1,55 mm (siis sen pienen sihdin alla oleva reikä)? Vai onko kyseessä se reikä, josta bensa tulee sihdille?

Edit. Tais osua arkaan paikkaan. Toivottavasti kisoissa valvottaisiin tätäkin, on kuitenkin helposti tarkastettavissa.

DSMarko:
Johan noita 2008 harrastajakisoissakin mittailtiin, kun tuo mittasääntö tuli vissiin sillä kaudella voimaan. 1,55 mm on sen venturiin tulevan reijän halkaisija. Mitattiin sinitarralla painamalla se reikään ja sitten tönärillä mitattiin se syntynyt palko.

Kokonaan toinen juttu on, mitä merkitystä ko. reijän koolla on, kun sille tuleva ahdas kanava kummiskin sen bensan sille tuo ja sitä vielä ahdistetaan seosruuvilla... ;).

Reima:
Sääntöjen mukaanhan pitäisi mennä riippumatta siitä onko jollain merkitystä. Taitaa kaikki ns. miinuskaasarit olla sääntöjen vastaisia, mutta melko moni niillä ajelee...

DSMarko:
Sitähän minä en väittänytkään, etteikö sääntöjen mukaan pitäisi mennä  :).

Kimi:
Moi,
Tuolla reijän koolla on  merkitystä. Reijän koolla ei ole mitään merkitystä virtauksen kanssa, vaan sillä, kuinka leveästi se suihkuttaa seoksen kaasariin.
Mitä pienempi reikä sitä kapeampi suihku, mitä isompi reikä, sitä leveämpi suihku. Isolla reijällä saadaan polttoaine sekoitumaan jo kaasuttimessa
ilmaan  tehokkaammin. Lisäksi siihen voidaan asentaa tiheämpi sihti, jolloin pisarakoko pienenee, eli tehokkaampi kaasuuntuminen.
Tyrkkää CRC purkin pilli H-ruuvin reikään ja katso kurkkuun samalla kun suihkautat, niin ymmärrät mistä on kyse. Ota videolle ja katso hidastettuna.

Jos säännöissä lukee 1.55mm, niin silloin sitä suuremmat ovat luokituksen vastaisia, vaikka niitä olisi mahdollisesti joskus
valmistettukin suuremmalla reijällä.
Silloin kun jenkkikaasarit oli sallittu ja tuo mitta oli vapaa, niin niitä suurennettiin ihan surutta.
Luokkarin mukaan toleranssi on 0.5, koska tuo on työstetty pinta. Se näyttää valulta, mutta noi kaasarit pestään hapossa valmistuksen lopuksi (Rikki tai sitruuna) , jolloin siihen tulee harmaa tasanen pinta. eli toleransin mukaan 1.55+0.5 = 2.05mm
Jos katsastusta varten tehdään tulkki, niin silloin mitta on absoluuttinen, samalla tavalla kun venturin tulkin kohdalla.
Tulkki voisi olla esim 1.6mm poranterästä katkaistu, jolloin jokainen voi tehdä tulkin itse.
Tätä ehdotin jo vuonna 2004, kun jenkkikaasarit kiellettiin.
Ei tästä tiedettä tarvitse tehdä, jokainen hakee 1.6mm poran katkaisee varresta 1cm pätkän, ja jos se  menee tuohon reikään, niin sillä ei ajeta kisaa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta