Kartingkeskustelu > Aloittelijoiden kysymykset

Sopiva auto 4v pärinäpojalle

(1/7) > >>

Handbrake:
Morienttes,

Nyt tarvis saada vähän vinkkejä auton hankintaan 4v pojalle.Autolla ajamisesta jannu on puhunut pari vuotta ja akkuauto tuli hommattua viime vuonna.Nyt tuli tilaisuus kokeilla kartingautoa kerhon järjestämällä koeajopäivällä.Jalat eivät kunnolla yltäneet polkimille mutta muutaman kierroksen kerkes vetämään sujuvasti kunnes auto yliohjautui kurvissa(pedaalit menivät sekaisin) ja rengasvalli kutsui mutta kuulemma oli yhdestä päässyt ohi ;).Auton ei tarvitse olla mikään "kilpavehje" vaan tärkeintä on että jalat yltää hyvin polkimille ja on muutenkin sopivan kokoinen tuon ikäiselle ja hintaa sais olla +-1000e moottorin kanssa.

En ole oikein päässyt selvyyteen miten tunnistaa käytettyjen autojen ilmoituksista pienet rungot paitsi Cadet 60cc ilmeisesti viittaa pieneen runkoon mutta niitä ei ole kovin paljon myynnissä.Itselläni ei kokemusta moottoriurheilusta/moottoreista ole joten olisko viisaampaa ostaa auto rullaavana ja siihen uusi moottori että poika saisi keskittyä ajamiseen eikä odottamaan että koskahan iskä sais sen moottorin käymään  ;D vaikka ilmeisesti nuo moottorit on melko huoltovapaita?

Eli kiitollisena otetaan vastaan kaikki vinkit aloittamiseen että päästään harrastuksessa alkuun...Ps.Mitenkä noita sponsorisopimuksia saa ja paljonko tarroista pitää maksaa? Kuulemma pitäis alkaa mainostamaan HK:n sinistä juustomakkaraa ;D (on katsellut sponssitarroja formuloista ja ralliautoista)

Ossip:
Cadet rungon akseliväli 850-950mm. Käytetty moottori käy ihan yhtä hyvin (tai huonosti   ;)  ) kuin uusikin.

DSMarko:
Puffolla (50 cm3 moottori, 3-6-vuotiaille) voisi ehkä olla parasta aloittaa ja parin vuoden päästä jatkaa cadetilla (60 cm3 moottori). Käytetyt ovat yllättävän kalliita ostajan kannalta. Yleensä toista tuhatta, pitkällekin. Halvan hyvän löytäminen vaatii vähän tuuriakin. Hyvä puoli on, että niistä pääsee myös aika helposti eroon, saaden vähän rahaakin takaisin.

Old school:
voit katsella myös sellaisilla hakusanoilla kuin babykart tai puffo. Menee hyvin 6 vuotiaaksi asti. Meillä neiti aloitti 3vuotiaana eks:n babykartilla. Moottorina on 50 comer. Ja on ainoa auto meidän perheessä jota ei tarvi ruuvata joka välissä.


Reima:
Täältä ääni babykartille (50cc Comer). Näyttääkin oikealta mikroautolta. Kuten todettu, käytettyinä vähän tarjolla, joten hinnakkaita. Toisaalta saa myös jotain myydessä. Aina välillä niitä löytyy nettimotosta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta