Kirjoittaja Aihe: Ranskan avoin Superkart Cup 28.-30.10.2011 Le Mans, Ranska  (Luettu 8332 kertaa)

Team Laine

  • Administrator
  • Kilpailutapahtumien johtaja
  • *****
  • Viestejä: 101156
    • Team Laine verkkokauppa
  • Kotirata: Kangasala
  • Moottorimerkki: VM Motor
  • Runkomerkki: MS Kart
Tänä viikonloppuna käytiin Ranskan Le Mans:n Bugatti-radalla kauden viimeinen Ranskan avoimen mestaruussarjan osakilpailu.
Ennen viikonloppua Vesa Lehtinen oli sarjassa kolmantena. Matkaa toiseen sijaan oli 32 pistettä ja vastaavasti neljäs oli 25 pistettä perässä. Mahdollisuus oli hyvällä tuurilla toiseen sijaan ja huonolla kohtalona olisi neljäs sija.

Lauantaina ensimmäisissä aika-ajoissa Lehtinen koki ensimmäisen takaiskun. Koneen sytytys sanoi itsensä irti heti ensimmäisellä kierroksella. Sijoitus aika-ajoista 28. Toisessa aika-ajossa olikin sitten sadekeli, joten vain harva kävi edes radalla ja aikoja ei paranneltu. Jostain syystä Chris Needham oli hylätty kokonaan ensimmäisestä aika-ajosta, joten Lehtinen sunnuntain startteihin paikalta 27. Kova urakka edessä.

Sunnuntaina keli olikin sitten suomalaisen kuskin mieleen. Kostea rata, joka kuitenkin kuivumaan päin ja kisaan kuivan kelin renkailla. Ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus oli jo 12., jonka jälkeen parannusta tuli yksi sija per kierros aina 7. sijaan saakka. Kun vielä viimeisellä kierroksella sija parani pykälällä, oli sijoitus maalissa 6. Ero toiseen sijaan pieneni sarjatilanteessa muutaman pisteen ja vastaavasti neljänteen sijaan hieman enemmän, joten tässä vaiheessa ratkesi mitalien kohtalo. Voiton sarjassa oli varmistanut jo aiemmin hallitseva euroopanmestari ranskalainen Emmanual Vinuales ja hopealle ajoi hänen maanmiehensä Cyril Vayssie. Lehtinen oli hienosti kolmas.

Superkart-kausi on nyt käyty kaikkien Euroopan sarjojen osalta loppuun ja suomalaisittain erittäin hienosti, Vesa Lehtinen oli Ranskan Open -sarjassa pronssilla ja myös Marko Laine ajoi pronssille International Superkart Series -sarjassa. Kun radalla vielä nähtiin Paula Salonen ja Juha Fred, voidaan sanoa että tästä on hyvä jatkaa ja kasvattaa Superkart myös Suomessa ajettavaksi lajiksi.
-- Marko Laine --
-- Team Laine --
shop.teamlaine.fi

Meiltä löydät tarvitsemasi kaikkiin karting-luokkiin aina babykartista Superkarttiin saakka. Kaikki nämä maahantuomamme MS Kartin valikoimissa


 

Team Laine Verkkokauppa