Kirjoittaja Aihe: R120-koneen ensimmäinen remppa  (Luettu 4186 kertaa)

awi

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 843
R120-koneen ensimmäinen remppa
« : 02.06.2010 12:30 »
Moro,

Olisiko jollain ymmärrystä ja tietämystä aiheesta; pitäisi jossain vaiheessa tuossa laakeroida avaamaton R120 kone. Aiemmin mitä olen räplännyt, on ollut uivaksi koneistettu kampiakselin rattaan puolen pää, jolloin purkaminen ja kasatessa kohdistelu on varsin simppeliä.

Nyt sitten kun tuoretta konetta purkaa, niin siinähän tulee käymään niin, että laakerit lähtee ennemmin lohkosta kuin akselilta. Sama ongelma tulee eteen toisin päin, eli kasatessa.

Millaisin työvaihein homma hoidetaan siististi ilman vaurioita, ja miten kasaus onnistuu siten, että kone rullaa jouheasti?
“Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.” - Ernest Hemingway

EriHidaste

  • Grade A
  • *****
  • Viestejä: 170
Vs: R120-koneen ensimmäinen remppa
« Vastaus #1 : 02.06.2010 14:06 »
aika pitkälti samalla tapaa kuin 85ssakin. Laakerit lähtee sit akselilta hyvällä ulosvetäjällä aika kivuttomasti. Takaisinlaittoon kannattaa hommata putki joka on halkaisijaltaan laakerin sisemmän kaulan paksuinen. Joko sillä kevyesti naputtelemalla tai sitten kuumentamalla laakeria lämpimäksi. Silloin homma hoituu kuin itsestään.. (kuumailmapuhaltimella) Kun kyseessä ei ole suojattuja laakereita niin niinden rasvojen poispalamisesta ei kanna kantaa huolta. Kun lagerit on istuneet akseliin, kannattaa varmaan lämmitellä sit lohkoja vastaavasti että kampuran asennus onnistuu sujuvasti. Stefat asentuu helpointen varmaan jälkeenpäin ulkokautta naputtelemalla. Varooten vain ettei mene liian syvälle. ;D Jossain oli mainintaa lohkojen kiristyksestä ristiin?? ja sekin kannattaa tehdä niin että sylinteri on yläpuolella asennoimassa lohkoja vastakkain. Ilman paperia varmaan..

Luulis kirjoituksen perusteella olevan helppoa, mutta sitä en mene sanomaan.. ;)

Siellä missä on ääntä on ajettu taas ulos..

awi

  • Tosi kuski
  • ******
  • Viestejä: 843
Vs: R120-koneen ensimmäinen remppa
« Vastaus #2 : 02.06.2010 22:14 »
Jepjep, kiitosta vaan. Jos jollain on vielä vinkkiä, miten saada plaakerit ja kampi herkimmilleen, niin kertokaapa toki. Veikkaisin, että kammen saa helposti jäämään puristukseen lohkojen väliin.
“Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.” - Ernest Hemingway


 

Team Laine Verkkokauppa